Čokoladno-pomarančni kolač brez glutena - Gluten free with Megi
Čokoladno-pomarančni kolač brez glutena - Gluten free with Megi

Čokoladno-pomarančni kolač brez glutena

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas peke

Ker pozimi uživamo v obilici pomaranč, je odlična priložnost, da pripravimo tudi kakšno pomarančo pecivo. Tukaj je enostaven recept, za odličen kolač. Ponovno sem uporabila odlične sestavine iz linije Spar free from.


Sestavine

Sestavine za kolač:

  • Jajca 3
  • Sladkor 100 g
  • Rjavi sladkor 50 g
  • Maslo 120 g
  • Moka brez glutena SPAR free from 150 g
  • Kakav 22 g
  • Pecilni prašek 1
  • Sol 1 ščepec
  • Jogurt 200 g
  • Kandirane pomaranče 50 g
  • Sveže stisnjen pomarančni sok 45 ml

Sestavine za preliv:

  • Temna čokolada 80 g
  • Sladka smetana 120 ml

Priprava

01

Najprej v posodi za mešanje penasto stepemo jajca in sladkor.

02

Penasti mešanici dodamo stopljeno maslo in dobro premešamo. Dodamo polovico količine moke, ki smo ji dodali ostale suhe sestavine.

03

Ponovno dobro premešamo in dodamo jogurt. Na koncu primešamo še preostalo moko, kandirane pomaranče in pomarančni sok.

04

Maso za kolač predevamo v podolgovat pekač in pečemo na 180 stopinj C, 60 minut.

05

Pečen in ohlajen kolač prelijemo s prelivom iz stopljene čokolade in sladke smetane.