Jagodni cupcakesi brez glutena - Gluten free with Megi
Jagodni cupcakesi brez glutena - Gluten free with Megi
Jagodni cupcakesi brez glutena - Gluten free with Megi

Jagodni cupcakesi brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
22
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za cupcakese:

  • Maslo sobne temperature 110 g
  • Sladkor 150 g
  • Jajca 2
  • Mleko 110 ml
  • Moka brez glutena SPAR free from 200 g
  • Sol 1 ščepec
  • Pecilni prašek 6 g
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Sveže jagode 100 g

Sestavine za kremo:

  • Mascarpone 250 g
  • Sladkor v prahu 60 g
  • Sladka smetana 250 ml

Priprava

01

V posodo za mešanje damo zmehčano maslo in sladkor. Miksamo nekaj minut, da dobimo puhasto zmes. Nato dodamo jajca in spet premešamo. Dodamo še mleko.

02

V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine razen jagod. Mokre sestavine primešamo suhim ter dobro premešamo. Na koncu primešamo še jagode, ki smo jih narezali na majhne koščke.

03

Ko je masa pripravljena jo naložimo v model za cupcakese. Modelčke napolnimo do 3/4. Cupcakese pečemo na 180 stopinj C, 20-22 minut. Ko so pečeni jih pustimo, da se ohladijo.

04

V posodo za mešanje damo mascarpone sir in sladkor v prahu, nato dobro zmiksamo.

05

Dodamo še sladko smetano in miksamo tako dolgo da dobimo čvrsto kremo za okraševanje.

06

Ohlajene cupcakese okrasimo s pripravljeno kremo in jagodami.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več