Sestavine
- Moka brez glutena SPAR free from 300 g
- Maslo 100 g
- Jajce 1
- Rjavi sladkor 100 g
- Med 150 g
- Soda bikarbona 1 žlička
- Mleti lešniki 50 g
- Mlet cimet 0.5 žličke
- Mlet ingver 0.5 žličke
- Mleti klinčki
- Kardamom
- Sol 1 ščepec
Priprava
01
V posodo damo zmehčano maslo in rjav sladkor ter dobro stepemo z električnim mešalnikom. Ko imamo puhasto zmes, dodamo jajce in spet dobro zmiksamo.
02
Nato dodamo vse ostale sestavine in zamesimo mehko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in pustimo na hladnem vsaj dve uri ali več.
03
Ko je testo dobro ohlajeno, ga razvaljamo na dobro pomokani površini in izrežemo z modelčki za piškote.
04
Piškote pečemo 8 minut, na 180 stopinj C. Ko so piškoti pečeni in ohlajeni, jih po želji okrasimo.
05
Naredimo lahko royal icing, za katerega potrebujemo: 200 g sladkorja v prahu, 1 beljak in malo limoninega soka. Vse skupaj zelo dobro premešamo in dobimo gosto zmes. Predevamo jo v dresirno vrečko in piškote okrasimo.