Medeni piškoti brez glutena - Gluten free with Megi
Medeni piškoti brez glutena - Gluten free with Megi

Medeni piškoti brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
8
min
Čas peke
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 300 g
  • Maslo 100 g
  • Jajce 1
  • Rjavi sladkor 100 g
  • Med 150 g
  • Soda bikarbona 1 žlička
  • Mleti lešniki 50 g
  • Mlet cimet 0.5 žličke
  • Mlet ingver 0.5 žličke
  • Mleti klinčki
  • Kardamom
  • Sol 1 ščepec

Priprava

01

V posodo damo zmehčano maslo in rjav sladkor ter dobro stepemo z električnim mešalnikom. Ko imamo puhasto zmes, dodamo jajce in spet dobro zmiksamo.

02

Nato dodamo vse ostale sestavine in zamesimo mehko testo. Testo zavijemo v prozorno folijo in pustimo na hladnem vsaj dve uri ali več.

03

Ko je testo dobro ohlajeno, ga razvaljamo na dobro pomokani površini in izrežemo z modelčki za piškote.

04

Piškote pečemo 8 minut, na 180 stopinj C. Ko so piškoti pečeni in ohlajeni, jih po želji okrasimo.

05

Naredimo lahko royal icing, za katerega potrebujemo: 200 g sladkorja v prahu, 1 beljak in malo limoninega soka. Vse skupaj zelo dobro premešamo in dobimo gosto zmes. Predevamo jo v dresirno vrečko in piškote okrasimo.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>