Sestavine
- Moka brez glutena SPAR free from 400 g
- Jajce 1
- Maslo SPAR free from 150 g
- Sladkor v prahu 50 g
- Kisla smetana SPAR free from 4 žlice
- Sol 0.5 žličke
- Veliko jabolko 4
Priprava
01
V presejano moko dodamo zmehčano maslo in vse ostale sestavine razen jabolk. Dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo enotno testo.
02
Ko imamo pripravljeno testo ga zavijemo v prozorno folijo za živila, oblikujemo v disk in damo v hladilnik za 30 minut.
03
Medtem ko se testo hladi, pripravimo jabolčni nadev. Jabolka narežemo na majhne kocke in jim dodamo sladkor in cimet po želji. Na maslu jih v ponvi malenkost popečemo. Jabolka pustimo, da se ohladijo.
04
Ko je testo dovolj ohlajeno ga razvaljamo in izrežemo na večje kroge premera 8-10 cm. Potrebujemo parno število izrezanih krogov testa.
05
Na kroge testa damo jabolčni nadev in prekrijemo z drugim krogom testa. Ob strani z vilico testo stisnemo skupaj. Na sredini pite z nožem zarežemo križec. Tako narejene pite položimo na pekač obložen s peki papirjem.
06
Premažemo jih z maslom in posujemo z rjavim sladkorjem. Pite pečemo na 180 stopinj C, 18-20 minut.