Mini jabolčne pite
Mini jabolčne pite

Mini jabolčne pite

Gluten free with Megi
Avtor: Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja
30
min
Čas hlajenja
20
min
Čas peke

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 400 g
  • Jajce 1
  • Maslo SPAR free from 150 g
  • Sladkor v prahu 50 g
  • Kisla smetana SPAR free from 4 žlice
  • Sol 0.5 žličke
  • Veliko jabolko 4

Priprava

01

V presejano moko dodamo zmehčano maslo in vse ostale sestavine razen jabolk. Dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo enotno testo.

02

Ko imamo pripravljeno testo ga zavijemo v prozorno folijo za živila, oblikujemo v disk in damo v hladilnik za 30 minut.

03

Medtem ko se testo hladi, pripravimo jabolčni nadev. Jabolka narežemo na majhne kocke in jim dodamo sladkor in cimet po želji. Na maslu jih v ponvi malenkost popečemo. Jabolka pustimo, da se ohladijo.

04

Ko je testo dovolj ohlajeno ga razvaljamo in izrežemo na večje kroge premera 8-10 cm. Potrebujemo parno število izrezanih krogov testa.

05

Na kroge testa damo jabolčni nadev in prekrijemo z drugim krogom testa. Ob strani z vilico testo stisnemo skupaj. Na sredini pite z nožem zarežemo križec. Tako narejene pite položimo na pekač obložen s peki papirjem.

06

Premažemo jih z maslom in posujemo z rjavim sladkorjem. Pite pečemo na 180 stopinj C, 18-20 minut.