Mini jabolčne pite
Mini jabolčne pite

Mini jabolčne pite

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja
30
min
Čas hlajenja
20
min
Čas peke

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 400 g
  • Jajce 1
  • Maslo SPAR free from 150 g
  • Sladkor v prahu 50 g
  • Kisla smetana SPAR free from 4 žlice
  • Sol 0.5 žličke
  • Veliko jabolko 4

Priprava

01

V presejano moko dodamo zmehčano maslo in vse ostale sestavine razen jabolk. Dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo enotno testo.

02

Ko imamo pripravljeno testo ga zavijemo v prozorno folijo za živila, oblikujemo v disk in damo v hladilnik za 30 minut.

03

Medtem ko se testo hladi, pripravimo jabolčni nadev. Jabolka narežemo na majhne kocke in jim dodamo sladkor in cimet po želji. Na maslu jih v ponvi malenkost popečemo. Jabolka pustimo, da se ohladijo.

04

Ko je testo dovolj ohlajeno ga razvaljamo in izrežemo na večje kroge premera 8-10 cm. Potrebujemo parno število izrezanih krogov testa.

05

Na kroge testa damo jabolčni nadev in prekrijemo z drugim krogom testa. Ob strani z vilico testo stisnemo skupaj. Na sredini pite z nožem zarežemo križec. Tako narejene pite položimo na pekač obložen s peki papirjem.

06

Premažemo jih z maslom in posujemo z rjavim sladkorjem. Pite pečemo na 180 stopinj C, 18-20 minut.