Sestavine
- Masleni piškoti brez glutena Spar free from 2 paketa
- Mleko 1 l
- Sladkor 250 g
- Jajca 2
- Vanilijev puding 3 vrečke
- Zamrznjene maline 500 g
- Želatina 3 lističi
- Temna čokolada 180 g
- Sladka smetana SPAR free from 700 ml
Priprava
01
Za pripravo peciva potrebujete pekač v velikosti 20×30 cm. Na dno pekača najprej položite maslene piškote, tako da prekrijete celo dno pekača. Nato od enega litra mleka odlijemo 200 ml s katerimi zmešamo tri vrečice praška za vanilijev puding in dva rumenjaka. V preostalo mleko zmešamo 200 g sladkorja in zagrejemo do vretja. Ko mleko zavre, vmešamo mešanico za puding. Ko je puding skuhan, v vroč puding vmešamo beljaka, ki smo ju stepli s 50 g sladkorja. Puding dobro premešamo in ga predevamo v pekač, na maslene piškote. Pekač damo na hladno, da se puding strdi. Nato v ponvi segrejemo zamrznjene maline, ki jih po okusu sladkamo. V hladni vodi namočimo tri lističe želatine. Ko so maline dovolj zmehčane jih sprasiramo in v vročih spasiranih malinah raztopimo zmehčane lističe želatine. Na ohlajen puding prelijemo pripravljene maline in damo na hladno, da se maline strdijo.
02
Ko so maline strjene, stepemo 500 ml sladke smetane, ki jo sladkamo po okusu. Stepeno sladko smetano namažemo čez strjen malinin nadev. Nato na smetano ponovno naložimo plast maslenih piškotov. V manjši kozici do vretja segrejemo 200 ml sladke smetane, ki jo prelijemo po 180 g sesekljane čokolade. Dobro premešamo, da se čokolada stopi in poveže s smetano. Čokolado malce ohladimo, nato prelijemo po piškotih. Pecivo damo na hladno, najbolje čez noč, da se dobro ohladi in piškoti namočijo. Ko je pecivo dobro ohlajeno, ga lahko postrežemo.