Sestavine
- Moka brez glutena Spar free from 260 g
- Maslo 200 g
- Sladkor 140 g
- Rjavi sladkor 4 žlice
- Jajca 2
- Pecilni prašek 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Škrob 2 žlički
- Soda bikarbona 1 žlička
- Vanilijev sladkor 1
- Suhe brusnice 100 g
- Čokolada 100 g
- Med 2 žlici
Priprava
01
Sladkor in zmehčano maslo penasto stepamo 3–4 minute. Nato dodamo jajci in dobro premešamo. Dodamo še vse ostale sestavine in znova dobro premešamo.
02
Testo za piškote pokrijemo s folijo za živila in postavimo v hladilnik za najmanj 2 uri.
03
Iz testa naredimo enako velike kroglice, jih pokrijemo in položimo v zamrzovalnik za 15 minut. Pečico segrejemo na 180 stopinj °C.
04
Ko so kroglice dobro ohlajene, jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 8–10 minut.
05
Pečene piškote ohladimo in postrežemo. Hranimo jih v zaprti škatli za piškote.