Piškotne rezine brez glutena - Gluten free with Megi

Piškotne rezine brez glutena

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za biskvit

  • Jajca 3
  • Sladkor 50 g
  • Moka brez glutena Universal Spar free from 45 g
  • Kakav 15 g

Sestavine za vaniljevo kremo

  • Mleko 700 ml
  • Vanilijev puding 2
  • Sladkor 100 g
  • Mascarpone 250 g
  • Piškoti brez glutena Spar free from 2 paketa
  • Mleko za namakanje biskvita in piškotov
  • Marmelada za premaz biskvita
  • Sladka smetana za stepanje 400
  • Kakav za posip

Priprava

Priprava biskvita

01

V posodi vsaj 10 minut stepamo jajca in sladkor, da dobimo puhasto zmes.

02

Nato rahlo vmešamo moko in kakav. Biskvit pečemo v pekaču 35 x 24 cm, 10 minut na 180 °C. Spečemo 2 takšna biskvita.

Priprava vanilijeve kreme

01

Puding skuhamo po navodilih z vrečke v 700 ml mleka, dodamo mu tudi sladkor.

02

Pustimo, da se puding ohladi, nato ohlajenemu vmešamo mascarpone sir.

03

Pecivo sestavimo v pekaču, kjer smo pekli biskvit. Najprej dobro namočimo prvi biskvit. Lahko ga namočimo z mlekom in ga nato premažemo z marmelado.

04

Nato sledi polovica vaniljeve kreme. Na kremo položimo namočene piškote, tako da pokrijemo celotno površino. Sledita druga polovica kreme in biskvit, ki ga spet namočimo z mlekom.

05

Na vrh namažemo stepeno sladko smetano, ki smo jo sladkali po okusu. Sledi le še kakav za posip. Nato naj pecivo nekaj ur počiva v hladilniku. Piškotne rezine so s pomočjo linije Spar free from odličnega izgleda in okusa. Poskusite jih.

Deli