Sestavine
Sestavine za biskvit
- Jajca 3
- Sladkor 50 g
- Moka brez glutena Universal Spar free from 45 g
- Kakav 15 g
Sestavine za vaniljevo kremo
- Mleko 700 ml
- Vanilijev puding 2
- Sladkor 100 g
- Mascarpone 250 g
- Piškoti brez glutena Spar free from 2 paketa
- Mleko za namakanje biskvita in piškotov
- Marmelada za premaz biskvita
- Sladka smetana za stepanje 400
- Kakav za posip
Priprava
Priprava biskvita
V posodi vsaj 10 minut stepamo jajca in sladkor, da dobimo puhasto zmes.
Nato rahlo vmešamo moko in kakav. Biskvit pečemo v pekaču 35 x 24 cm, 10 minut na 180 °C. Spečemo 2 takšna biskvita.
Priprava vanilijeve kreme
Puding skuhamo po navodilih z vrečke v 700 ml mleka, dodamo mu tudi sladkor.
Pustimo, da se puding ohladi, nato ohlajenemu vmešamo mascarpone sir.
Pecivo sestavimo v pekaču, kjer smo pekli biskvit. Najprej dobro namočimo prvi biskvit. Lahko ga namočimo z mlekom in ga nato premažemo z marmelado.
Nato sledi polovica vaniljeve kreme. Na kremo položimo namočene piškote, tako da pokrijemo celotno površino. Sledita druga polovica kreme in biskvit, ki ga spet namočimo z mlekom.
Na vrh namažemo stepeno sladko smetano, ki smo jo sladkali po okusu. Sledi le še kakav za posip. Nato naj pecivo nekaj ur počiva v hladilniku. Piškotne rezine so s pomočjo linije Spar free from odličnega izgleda in okusa. Poskusite jih.