Piškotne rezine brez glutena - Gluten free with Megi

Piškotne rezine brez glutena

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za biskvit

  • Jajca 3
  • Sladkor 50 g
  • Moka brez glutena Universal Spar free from 45 g
  • Kakav 15 g

Sestavine za vaniljevo kremo

  • Mleko 700 ml
  • Vanilijev puding 2
  • Sladkor 100 g
  • Mascarpone 250 g
  • Piškoti brez glutena Spar free from 2 paketa
  • Mleko za namakanje biskvita in piškotov
  • Marmelada za premaz biskvita
  • Sladka smetana za stepanje 400
  • Kakav za posip

Priprava

Priprava biskvita

01

V posodi vsaj 10 minut stepamo jajca in sladkor, da dobimo puhasto zmes.

02

Nato rahlo vmešamo moko in kakav. Biskvit pečemo v pekaču 35 x 24 cm, 10 minut na 180 °C. Spečemo 2 takšna biskvita.

Priprava vanilijeve kreme

01

Puding skuhamo po navodilih z vrečke v 700 ml mleka, dodamo mu tudi sladkor.

02

Pustimo, da se puding ohladi, nato ohlajenemu vmešamo mascarpone sir.

03

Pecivo sestavimo v pekaču, kjer smo pekli biskvit. Najprej dobro namočimo prvi biskvit. Lahko ga namočimo z mlekom in ga nato premažemo z marmelado.

04

Nato sledi polovica vaniljeve kreme. Na kremo položimo namočene piškote, tako da pokrijemo celotno površino. Sledita druga polovica kreme in biskvit, ki ga spet namočimo z mlekom.

05

Na vrh namažemo stepeno sladko smetano, ki smo jo sladkali po okusu. Sledi le še kakav za posip. Nato naj pecivo nekaj ur počiva v hladilniku. Piškotne rezine so s pomočjo linije Spar free from odličnega izgleda in okusa. Poskusite jih.

Luka v kuhinji pripravlja jedi
Master Minuta

V sodelovanju z lanskim zmagovalcem šova MasterChef, Luko Pangosom, smo pripravili atraktivne video recepte, s pomočjo katerih lahko vrhunske krožnike pripravite tudi doma.

Več