Pomarančne magdalenice - Gluten free with Megi
Pomarančne magdalenice - Gluten free with Megi

Pomarančne magdalenice

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
11
min
Čas peke
60
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Jajca 3
  • Sladkor 115 g
  • Med 1 žlica
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Moka brez glutena Spar free from 125 g
  • Maslo 110 g
  • Pomaranča (naribana lupinica) 1

Priprava

01

V večji posodi mešamo jajca, sladkor, med in vaniljo. Mešamo 2–3 minute, da zmes postane svetla in penasta. Dodamo pomarančno lupinico, presejano moko s pecilnim praškom in rahlo premešamo, da dobimo zmes brez grudic. Na koncu dodamo stopljeno maslo, ki ga pred tem malce ohladimo.

02

Posodo z zmesjo prekrijemo s folijo za živila. Posodo damo v hladilnik za najmanj eno uro, lahko pa tudi za dlje časa.

03

Ko je zmes primerno ohlajena, segrejemo pečico na 180 °C. Pripravimo pekač za magdalenice, ki ga premažemo s stopljenim maslom. V vdolbinice naložimo testo in magdalenice pečemo 11 minut, da dobijo zlato rjavo barvo.

04

Ohlajene magdalenice lahko pomočimo v stopljeno čokolado in jih po želji okrasimo.

 

Naj vam teknejo.