Sestavine
- Jajca 3
- Sladkor 115 g
- Med 1 žlica
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Pecilni prašek 1 žlička
- Moka brez glutena Spar free from 125 g
- Maslo 110 g
- Pomaranča (naribana lupinica) 1
Priprava
01
V večji posodi mešamo jajca, sladkor, med in vaniljo. Mešamo 2–3 minute, da zmes postane svetla in penasta. Dodamo pomarančno lupinico, presejano moko s pecilnim praškom in rahlo premešamo, da dobimo zmes brez grudic. Na koncu dodamo stopljeno maslo, ki ga pred tem malce ohladimo.
02
Posodo z zmesjo prekrijemo s folijo za živila. Posodo damo v hladilnik za najmanj eno uro, lahko pa tudi za dlje časa.
03
Ko je zmes primerno ohlajena, segrejemo pečico na 180 °C. Pripravimo pekač za magdalenice, ki ga premažemo s stopljenim maslom. V vdolbinice naložimo testo in magdalenice pečemo 11 minut, da dobijo zlato rjavo barvo.
04
Ohlajene magdalenice lahko pomočimo v stopljeno čokolado in jih po želji okrasimo.
Naj vam teknejo.