Pomarančne magdalenice - Gluten free with Megi
Pomarančne magdalenice - Gluten free with Megi

Pomarančne magdalenice

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
11
min
Čas peke
60
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Jajca 3
  • Sladkor 115 g
  • Med 1 žlica
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Moka brez glutena Spar free from 125 g
  • Maslo 110 g
  • Pomaranča (naribana lupinica) 1

Priprava

01

V večji posodi mešamo jajca, sladkor, med in vaniljo. Mešamo 2–3 minute, da zmes postane svetla in penasta. Dodamo pomarančno lupinico, presejano moko s pecilnim praškom in rahlo premešamo, da dobimo zmes brez grudic. Na koncu dodamo stopljeno maslo, ki ga pred tem malce ohladimo.

02

Posodo z zmesjo prekrijemo s folijo za živila. Posodo damo v hladilnik za najmanj eno uro, lahko pa tudi za dlje časa.

03

Ko je zmes primerno ohlajena, segrejemo pečico na 180 °C. Pripravimo pekač za magdalenice, ki ga premažemo s stopljenim maslom. V vdolbinice naložimo testo in magdalenice pečemo 11 minut, da dobijo zlato rjavo barvo.

04

Ohlajene magdalenice lahko pomočimo v stopljeno čokolado in jih po želji okrasimo.

 

Naj vam teknejo.