PT30M min
min
PT15M min
Sestavine
Testo za rezance:
- Rumenjaki 4
- Jajce 1
- Olivno olje 2 žlici
- Spar free from mešanice za peko univerzal 400 g
- Sol
- Špinačni listi za dekoracijo
Omaka špinača s česnom
- Česen 4 stroki
- Olivno olje 4 žlice
- Mlada špinača 125 g
- Sveži sir 150 g
- Spar free from mocarela 125 g
- Goveja juha 120 ml
- Sol
- Poper
Priprava
Priprava testa za rezance
Na delovno površino damo zmes za peko, na sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce ter dodamo sol in olje.
Sestavine z vilico zmešamo, pri tem vedno primešamo malo zmesi za peko Univerzal. Ko dobi masa gnetljivo konsistenco, lahko na pomokani delovni površini delamo naprej z rokami. Testo moramo gnesti tako dolgo, dokler ne postane prožno, ima sijočo površino in se ne lepi (pribl. 10 minut).
Ko je ta konsistenca dosežena, oblikujemo testo v kepo in ga zavijemo v prozorno folijo za živila. Tako mora pri sobni temperaturi počivati pribl. 30 minut.
Za nadaljnje delo damo testo na pomokano delovno površino in ga z dlanjo nekoliko sploščimo. Takoj nato z valjarjem, vedno od sredine navzven, plosko razvaljamo in z okroglim modelčkom za kekse izrežemo kroge.
Te napolnimo z mocarelo in jih po robovih namažemo z jajcem, prepognemo in robove dodatno pritisnemo z vilico.
Priprava omake špinača s česnom
Česen olupimo in ga narežemo na tenke kolobarje. V ponvi rahlo segrejemo olje in lističe česna v olju svetlo zapečemo.
Liste mlade špinače postopno dodajamo in pustimo, da se v ponvi zmehčajo. Dodamo sveži sir in juho, umešamo in pustimo na srednjem ognju 3 do 4 minute rahlo vreti; omako začinimo s soljo in poprom.
V loncu zavremo osoljeno vodo, raviole položimo v vodo, ki več ne vre, in jih pustimo stati 3 do 4 minute. Testenine ocedimo in jih pustimo v cedilu, da se še dodatno ocedijo.
Raviole stresemo v omako. Testenine postrežemo na globokih krožnikih, potresemo s parmezanom in okrasimo z lističi špinače.
S pinjolami: S česnom dodatno rahlo zapečemo na olju pribl. 120 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov in pripravljene testenine posujemo s praženimi pinjolami.
Krepka različica: dodatno s česnom popražimo na majhne kocke narezano slanino (pribl. 80 g).