Ravioli z mocarelo in špinačo s česnom - Spar

Ravioli z mocarelo in špinačo s česnom

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
30
min
Čas počitka
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

Testo za rezance:

  • Rumenjaki 4
  • Jajce 1
  • Olivno olje 2 žlici
  • Spar free from mešanice za peko univerzal 400 g
  • Sol
  • Špinačni listi za dekoracijo

Omaka špinača s česnom

  • Česen 4 stroki
  • Olivno olje 4 žlice
  • Mlada špinača 125 g
  • Sveži sir 150 g
  • Spar free from mocarela 125 g
  • Goveja juha 120 ml
  • Sol
  • Poper

Priprava

Priprava testa za rezance

01

Na delovno površino damo zmes za peko, na sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce ter dodamo sol in olje.

02

Sestavine z vilico zmešamo, pri tem vedno primešamo malo zmesi za peko Univerzal. Ko dobi masa gnetljivo konsistenco, lahko na pomokani delovni površini delamo naprej z rokami. Testo moramo gnesti tako dolgo, dokler ne postane prožno, ima sijočo površino in se ne lepi (pribl. 10 minut).

03

Ko je ta konsistenca dosežena, oblikujemo testo v kepo in ga zavijemo v prozorno folijo za živila. Tako mora pri sobni temperaturi počivati pribl. 30 minut.

04

Za nadaljnje delo damo testo na pomokano delovno površino in ga z dlanjo nekoliko sploščimo. Takoj nato z valjarjem, vedno od sredine navzven, plosko razvaljamo in z okroglim modelčkom za kekse izrežemo kroge.

05

Te napolnimo z mocarelo in jih po robovih namažemo z jajcem, prepognemo in robove dodatno pritisnemo z vilico.

Priprava omake špinača s česnom

01

Česen olupimo in ga narežemo na tenke kolobarje. V ponvi rahlo segrejemo olje in lističe česna v olju svetlo zapečemo.

02

Liste mlade špinače postopno dodajamo in pustimo, da se v ponvi zmehčajo. Dodamo sveži sir in juho, umešamo in pustimo na srednjem ognju 3 do 4 minute rahlo vreti; omako začinimo s soljo in poprom.

03

V loncu zavremo osoljeno vodo, raviole položimo v vodo, ki več ne vre, in jih pustimo stati 3 do 4 minute. Testenine ocedimo in jih pustimo v cedilu, da se še dodatno ocedijo.

04

Raviole stresemo v omako. Testenine postrežemo na globokih krožnikih, potresemo s parmezanom in okrasimo z lističi špinače.

Ideja za omako!

S pinjolami: S česnom dodatno rahlo zapečemo na olju pribl. 120 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov in pripravljene testenine posujemo s praženimi pinjolami.

Krepka različica: dodatno s česnom popražimo na majhne kocke narezano slanino (pribl. 80 g).

Deli