PT25M min
PT10M min
Sestavine
Sestavine za biskvit
- Moka brez glutena SPAR free from 100 g
- Jajca 6
- Kakav v prahu 20 g
- Sladkor 120 g
Sestavine za kremo
- Mleko 350 ml
- Vanilijev puding 1
- Sladkor 5 žlic
- Vanilijev ekstrakt 1 žlica
- Mascarpone 250 g
- Sladka smetana 150 ml
- Jagodna marmelada
- Čokolada SPAR free from 100 g
Priprava
Priprava biskvita
V večjo posodo ubijemo jajca in jim dodamo sladkor. Zmes miksamo nekje od 7 do 10 minut, da dobimo puhasto zmes.
Ko so jajca zares dobro zmiksana, jim dodamo presejano moko in kakav. Nežno premešamo, da se sestavine med seboj dobro povežejo.
Pekač velikosti 42 x 31 cm obložimo s papirjem za peko. Na pekač nanesemo zmes za biskvit in maso lepo poravnamo. Pečemo na 180 °C, 10 minut. Ko je biskvit pečen, ga odstranimo s papirja za peko in zavijemo v vlažno krpo, kot bi zavili rolado. Biskvit pustimo, da se ohladi.
Priprava kreme
Puding skuhamo po navodilih z vrečke, mleku dodamo sladkor in vaniljev ekstrakt.
Skuhan puding ohladimo in ga dobro premešamo, da je brez grudic. Sladko smetano sladkamo po želji in jo stepemo.
Pudingu dodamo mascarpone sir, stepeno smetano in dobro premešamo.
Ohlajen biskvit odvijemo in ga najprej namažemo s pripravljeno vaniljevo kremo. Na kremo namažemo še jagodno marmelado. Rolado tesno zavijemo in jo damo na hladno, najbolje čez noč.
Ohlajeno rolado dekoriramo s čokolado, ki smo jo pred tem stopili nad paro. Okrasimo jo lahko s svežim sadjem in jo tako še polepšamo. Naj vam tekne.