Sadno pecivo brez glutena - Gluten free with Megi

Sadno pecivo brez glutena

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
50
min
Čas peke

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 180 g
  • Jajca 3
  • Sladkor 120 g
  • Maslo brez laktoze SPAR free from 60 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Pecilni prašek 0.5
  • Jogurt brez laktoze SPAR free from 200 g
  • Skuta brez laktoze SPAR free from 100 g
  • Sadje po izbiri (maline, borovnice, jagode…)
  • Narezani mandlji 1 pest

Priprava

01

V posodo za stepanje damo jajca in sladkor, stepamo nekje 5 minut, da nastane puhasta zmes.

02

Dodamo stopljeno maslo, jogurt in skuto. Rahlo premešamo. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in vaniljev sladkor.

03

Zmes premešamo in je polovico vlijemo v pekač velikosti 27 x 17 cm. Dodamo sadje po želji in nato drugo polovico zmesi za pecivo. Po vrhu pecivo potresemo z narezanimi mandlji. Pečemo 45–50 minut pri 180 stopinjah.

04

Ko je pecivo pečeno, ga pustimo, da se ohladi. Ohlajenega narežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.