10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
50
PT50M min
PT50M min
Čas peke
Sestavine
- Moka brez glutena SPAR free from 180 g
- Jajca 3
- Sladkor 120 g
- Maslo brez laktoze SPAR free from 60 g
- Vanilijev sladkor 1
- Pecilni prašek 0.5
- Jogurt brez laktoze SPAR free from 200 g
- Skuta brez laktoze SPAR free from 100 g
- Sadje po izbiri (maline, borovnice, jagode…)
- Narezani mandlji 1 pest
Priprava
01
V posodo za stepanje damo jajca in sladkor, stepamo nekje 5 minut, da nastane puhasta zmes.
02
Dodamo stopljeno maslo, jogurt in skuto. Rahlo premešamo. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in vaniljev sladkor.
03
Zmes premešamo in je polovico vlijemo v pekač velikosti 27 x 17 cm. Dodamo sadje po želji in nato drugo polovico zmesi za pecivo. Po vrhu pecivo potresemo z narezanimi mandlji. Pečemo 45–50 minut pri 180 stopinjah.
04
Ko je pecivo pečeno, ga pustimo, da se ohladi. Ohlajenega narežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.