Sadno pecivo brez glutena - Gluten free with Megi

Sadno pecivo brez glutena

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
50
min
Čas peke

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 180 g
  • Jajca 3
  • Sladkor 120 g
  • Maslo brez laktoze SPAR free from 60 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Pecilni prašek 0.5
  • Jogurt brez laktoze SPAR free from 200 g
  • Skuta brez laktoze SPAR free from 100 g
  • Sadje po izbiri (maline, borovnice, jagode…)
  • Narezani mandlji 1 pest

Priprava

01

V posodo za stepanje damo jajca in sladkor, stepamo nekje 5 minut, da nastane puhasta zmes.

02

Dodamo stopljeno maslo, jogurt in skuto. Rahlo premešamo. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in vaniljev sladkor.

03

Zmes premešamo in je polovico vlijemo v pekač velikosti 27 x 17 cm. Dodamo sadje po želji in nato drugo polovico zmesi za pecivo. Po vrhu pecivo potresemo z narezanimi mandlji. Pečemo 45–50 minut pri 180 stopinjah.

04

Ko je pecivo pečeno, ga pustimo, da se ohladi. Ohlajenega narežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.