PT25M min
PT75M min
Sestavine
- Vanilijevi piškoti SPAR free from 300 g
- Maslo 100 g
- Kremni sir 750 g
- Sladkor 120 g
- Sladka smetana 100 ml
- Kisla smetana 100 g
- Škrob brez glutena 1 žlica
- Vanilijev ekstrakt 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Jajca 4
- Vanilijeva krema iz piškotov
Priprava
Najprej z maslom premažemo model za torto, premera 24 cm. Vaniljeve piškote ločimo in s piškotov odstranimo vaniljev nadev ter ga shranimo v posodo.
Piškote zmeljemo v drobtine in jih zmešamo s stopljenim maslom. Piškote nato dobro potlačimo na dno tortnega modela. Piškotno dno mora bit ravno in dobro potlačeno.
Pečico segrejemo na 170 stopinj in piškotno dno pečemo 10 minut. Medtem v večji posodi zmešamo kremni sir, sladkor, sladko in kislo smetano, vanlijo, škrob, ščepec soli, jajca in vaniljevo kremo iz piškotov. Dobro premešamo in na pečeno piškotno dno prelijemo zmes ter pečemo od 60 do 65 minut na 170 stopinjah.
Ko je torta pečena, jo še eno uro pustimo v ugasnjeni topli pečici in pripremo njena vratca. Torto nato vzamemo iz pečice in jo ohladimo na sobni temperaturi. Ko je ohlajena, jo postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.
Ohlajeno torto razrežemo in postrežemo. Okrasimo jo lahko s svežim sadjem. Naj vam tekne.