Zelenjavni muffini brez glutena - Gluten free with Megi

Zelenjavni muffini brez glutena

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
25
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za 12 muffinov:

  • Moka brez glutena Spar free from 130 g
  • Maslo 40 g
  • Jajca 2
  • Sol
  • Poper
  • Srednje velika čebula 0.5
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Paprika 1
  • Korenček 1
  • Skuta 150 g
  • Mleko 50 ml
  • Jogurt 1 žlica

Priprava

01

Čebulo narežemo na drobno in jo popečemo na olivnem olju toliko, da postekleni in malenkost porjavi nato pustimo, da se ohladi. Papriko narežemo na drobne kocke, korenček naribamo

02

V večjo posodo dodamo vse suhe sestavine in dobro premešamo. V drugi posodi penasto stepemo jajci in dodamo ostale mokre sestavine.

03

Mokrim sestavinam dodamo suhe in na koncu vmešamo še zelenjavo. Zmes dobro premešamo. Pekač za mafine dobro namastimo in napolnimo vdolbinice za mafine.

04

Mafine pečemo 25 minut na 180 stopinj C. Ko so pečeni, jih damo ven iz modela na mrežico, da se ohladijo. Odlični so topli, kot tudi hladni.

Deli