Brkinski medeni šmorn

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
15
min
Čas peke

Sestavine

  • Jajca 3
  • Jabolka 1 kg
  • Med 2 dl
  • Mleko 2 dl
  • Moka 150 g
  • Limona 1
  • Kraški med 2 dl
  • Šetrajev med za preliv 2 žlici
  • Maslo

Priprava

01

Iz rumenjakov, mleka, soli in moke pripravimo maso kot za palačinke. Beljake stepemo in sneg na koncu postopoma vmešamo v zmes.

02

Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, limoninim sokom, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.

03

Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač dobro namažemo z maslom.

04

Jabolka odcedimo in jih potresemo po pekaču. Čez vlijemo pripravljeno maso, ravno toliko, da prekrijemo jabolka in postavimo v ogreto pečico.

05

Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C in pečemo 10–15 minut, da praženec ali šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.

06

Ko se ohladi, ga raztrgamo na koščke in postrežemo v skodelicah ali primernih kozarcih. Po želji pokapljamo s šetrajevim medom.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več