Brkinski medeni šmorn

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
15
min
Čas peke

Sestavine

  • Jajca 3
  • Jabolka 1 kg
  • Med 2 dl
  • Mleko 2 dl
  • Moka 150 g
  • Limona 1
  • Kraški med 2 dl
  • Šetrajev med za preliv 2 žlici
  • Maslo

Priprava

01

Iz rumenjakov, mleka, soli in moke pripravimo maso kot za palačinke. Beljake stepemo in sneg na koncu postopoma vmešamo v zmes.

02

Jabolka narežemo na koščke in jih prelijemo z medom, limoninim sokom, začinimo z limonino lupinico in cimetom ter pustimo stati vsaj pol ure.

03

Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač dobro namažemo z maslom.

04

Jabolka odcedimo in jih potresemo po pekaču. Čez vlijemo pripravljeno maso, ravno toliko, da prekrijemo jabolka in postavimo v ogreto pečico.

05

Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 °C in pečemo 10–15 minut, da praženec ali šmorn dobi lepo zlato-rjavo barvo.

06

Ko se ohladi, ga raztrgamo na koščke in postrežemo v skodelicah ali primernih kozarcih. Po želji pokapljamo s šetrajevim medom.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>