PT45M min
PT60M min
Sestavine
- Temna čokolada 250 g
- Maslo 125 g
- Jajca 4
- Rjavi sladkor 250 g
- Kakav v prahu 2 žlici
- Moka 2 žlici
- Pecilni prašek 0.5
- Mlečna čokolada 100 g
- Sladka smetana 50 g
- Marelična marmelada 2 žlici
Priprava
Na vodni pari stopimo temno čokolado in maslo ter posodo odstavimo, da se stopljena masa ohladi. V drugi posodi z mešalnikom zmešamo jajca ter sladkor in nato dodamo kakav v prahu, moko in pecilni prašek. Sedaj vse skupaj na roko dobro premešamo in dodamo ohlajeno cokolado z maslom. Ponovno premešamo in masa je pripravljena.
V majhnem okroglem pekaču premera 17-20 cm, boste maso razdelili na dva dela in spekli dva ločena biskvita. Pečetu ju na 180 stopinj, 30 minut. Ko sta pečena, ju dobro ohladimo in nato oba premažemo z marelično marmelado, ki jo predhodno segrejemo, da je bolj tekoča in lažja za premaz. Biskvita postavimo enega na drugega in čas je za čokoladni preliv.
Mlečno čokolado in sladko smetano stopimo na vodni pari in z mešanico prelijemo našo tortico. Postavimo v hladilnik čez noč. Ko je torta dobro ohlajena, jo lahko okrasimo s svežim sadjem ali čokoladnimi ostružki. Postrezite jo ob skodelici kave ali čaja ter uživajte v sladki poslastici, ki ste jo pripravili sami. Dober tek!