Brunch je sestavljanka iz besed breakfast in lunch. Po naše bi lahko rekli tudi zasilo - a bi takšno ime lagodnemu poznemu zajtrku ali zgodnjemu kosilu naredilo krivico. Z odličnimi svežimi sestavinami je priprava slastnega bruncha pravi užitek.
Sestavine
- Bageta SPAR
- Jajca S-BUDGET
- Avokado SPAR NATUR*PUR
- Rezine dimljenega lososa SPAR
- Bivolja mocarela DESPAR PREMIUM
- Pesto z baziliko SPAR PREMIUM by Uroš Fakuč
- Limona SPAR NATUR*PUR
- Rdeči poper
- Črni poper
- Sveži sir s smetano
- Oljčno olje SPAR PREMIUM
Priprava
Bageto diagonalno narežite na podolgovate rezine; če želite, jih lahko opečete.
Avokado olupite, narežite na tanke rezine in jih enakomerno razporedite po rezini bagete. Posolite, pokapajte z limoninim ali limetinim sokom ter potresite z zrnci rdečega popra.
Na rezino bagete namažite dve žlički pesta z baziliko, nato pa jo obložite z rezinami mocarele, dodajte kakšen list sveže bazilike in potresite s sveže mletim črnim poprom.
Bageto namažite s svežim sirom, jo obložite z rezinami lososa, te pa potresite s fino naribano limonino lupinico. Vse obložene kruhke pokapajte z olivnim oljem.
Mehko kuhana jajca najbolj enostavno pripravite takole: v kozico nalijte malo vode, približno pol centimetra visoko naj sega. Vodo zavrite, nato vanjo previdno položite jajca, ki jih iz hladilnika vzemite tik pred kuhanjem. Kozico pokrijte in nastavite odštevalnik časa na šest minut. Po preteku časa jajca prestavite v večjo posodo z mrzlo vodo, kjer naj bodo približno pol minute, nato jih postrezite.