Bučni flancati

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
15
min
Čas cvrenja
40
min
Čas počitka testa

Sestavine

  • Ostra moka 30 dag
  • Kisla smetana 2 dl
  • Belo vino 1 dl
  • Sladkor v prahu 5 dag
  • Rumenjaki 4
  • Bučno olje 1 žlica
  • Pecilni prašek 0.5 vrečke
  • Limonina lupina 1 žlička
  • Sol 1 ščepec
  • Olje za cvrtje 0.5 l
  • Moka mletih bučnic 30 dag

Priprava

01

V večji skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo vse ostale sestavine in dobro zmešamo v gladko maso.

02

Testo naj počiva 40 minut, nato ga razvaljamo približno 3 mm na debelo. Izrežemo pravokotnike in na sredini naredimo zareze.

03

Flancate ocvremo v vročem olju. Odlagamo jih na kuhinjski papir, da se maščoba odcedi in jih po želji potresemo s sladkornim prahom.