25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave
15
PT15M min
PT15M min
Čas cvrenja
40
min
min
Čas počitka testa
Sestavine
- Ostra moka 30 dag
- Kisla smetana 2 dl
- Belo vino 1 dl
- Sladkor v prahu 5 dag
- Rumenjaki 4
- Bučno olje 1 žlica
- Pecilni prašek 0.5 vrečke
- Limonina lupina 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Olje za cvrtje 0.5 l
- Moka mletih bučnic 30 dag
Priprava
01
V večji skledi zmešamo moko in pecilni prašek. Dodamo vse ostale sestavine in dobro zmešamo v gladko maso.
02
Testo naj počiva 40 minut, nato ga razvaljamo približno 3 mm na debelo. Izrežemo pravokotnike in na sredini naredimo zareze.
03
Flancate ocvremo v vročem olju. Odlagamo jih na kuhinjski papir, da se maščoba odcedi in jih po želji potresemo s sladkornim prahom.