Burrito z zelenjavo in piščancem - Spar

Burrito z zelenjavo in piščancem

Čas aktivne priprave
35
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Olje 1 žlica
  • Čebula 1
  • Paprika 8 kosov
  • Piščančja prsa 1 kos
  • Paradižnik 400 g
  • Sol 1 žlička
  • Tortilja 1 paket
  • Vložena koruza 100 g
  • Fižol 100 g
  • Zelje 1 pest
  • Kisla smetana 100 g
  • Arašidi 3 žlice

Priprava

01

V večji globoki ponvi segrejemo olje. Na segreto olje stresemo sesekljano čebulo, na rezine narezano papriko, natrgana pečena piščančja prsa, žličko soli in sesekljan paradižnik. Dobro premešamo in kuhamo 15 - 20 minut na zmernem ognju.

02

Na sredino vsake tortilje z žlico naložimo piščančji nadev, koruzo, fižol, rezine paprike in tanko narezano zelje (pustimo približno 3 - 4 cm praznega roba). Na nadev dodamo še kislo smetano in posujemo z arašidi.

03

Tortiljo zavijemo v burrito, tako da spodnji del zapognemo čez nadev in ga tesno zavijemo (ostane še približno 3 - 4 cm zgornjega roba tortilje). Nato čez nadev najprej zapognemo levi, potem pa še desni rob in zavijemo do konca v rolico. Zavijemo v folijo, prerežemo na pol in postrežemo.

Deli