PT35M min
Sestavine
- Olje 1 žlica
- Čebula 1
- Paprika 8 kosov
- Piščančja prsa 1 kos
- Paradižnik 400 g
- Sol 1 žlička
- Tortilja 1 paket
- Vložena koruza 100 g
- Fižol 100 g
- Zelje 1 pest
- Kisla smetana 100 g
- Arašidi 3 žlice
Priprava
V večji globoki ponvi segrejemo olje. Na segreto olje stresemo sesekljano čebulo, na rezine narezano papriko, natrgana pečena piščančja prsa, žličko soli in sesekljan paradižnik. Dobro premešamo in kuhamo 15 - 20 minut na zmernem ognju.
Na sredino vsake tortilje z žlico naložimo piščančji nadev, koruzo, fižol, rezine paprike in tanko narezano zelje (pustimo približno 3 - 4 cm praznega roba). Na nadev dodamo še kislo smetano in posujemo z arašidi.
Tortiljo zavijemo v burrito, tako da spodnji del zapognemo čez nadev in ga tesno zavijemo (ostane še približno 3 - 4 cm zgornjega roba tortilje). Nato čez nadev najprej zapognemo levi, potem pa še desni rob in zavijemo do konca v rolico. Zavijemo v folijo, prerežemo na pol in postrežemo.