PT30M min
min
Sestavine
Sestavine za testo
- Moka tip 500 250 g
- Sol 2 g
- Maslo 30 g
- Parmezan 50 g
- Jajce 1
- Suho belo vino 6 dl
Sestavine za polnilo
- Pršut SPAR PREMIUM 250 g
- Ricotta 500 g
- Olive DESPAR PREMIUM 180 g
Sestavine za cvrtje
- Arašidovo olje 1 l
Priprava
Moko presejemo, dodamo sol, parmezan ter maslo in med rokami zmesimo v gosto zmes.
Nato dodamo stepeno jajce in vino ter zagnetemo testo. Testo pustimo počivati 2 uri.
Med tem časom pripravimo polnilo. Pršut v multipraktiku sesekljamo, dodamo rikoto in vse skupaj zmiksamo. Dodamo nasekljane olive ter tako pripravljeno zmes predevamo v dresirno vrečko. Zmes odložimo na hladno v hladilnik.
Testo za cannole razvaljamo na tanko, izrežemo kroge poljubnega premera, vendar toliko, da jih ovijemo okoli modela za cvretje, jih na robu preložimo in ocvremo v arašidovem olju.
Ohlajene napolnimo s pripravljeno zmesjo in postrežemo.
POLEG POSTREŽEMO: VINO RDEČE CARSUS ZGP, vrhunsko, suho, ŠTOKA 0,75L
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!