60
PT60M min
PT60M min
Čas priprave in kuhanja
Sestavine
- Čebula 1
- Rastlinsko olje 2 žlici
- Mleto goveje meso 500 g
- Česen 2 stroka
- Paradižnik narezan na kocke 800 g
- Čili v prahu 1 žlica
- Mleta kumina 1 žlička
- Kakav v prahu nesladkan 1 žlička
- Rdeč fižol 400 g
- Sušen origano 1 žlička
Priprava
01
V loncu segrejte rastlinsko olje na majhnem ognju.
02
Dodamo sesekljano čebulo in pražimo 1 minuto. Dodamo česen in premešamo.
03
Nato dodajte čili v prahu, kumino, origano in sol. Kuhajte 2-3 minute, da se začimbe dobro povežejo.
04
Dodajte goveje meso in povečajte toploto. Pogosto mešajte, dokler večinoma ne porjavi.
05
Dodajte paradižnik, kakav v prahu, sladko koruzo in skodelico vode.
06
Spremenite toploto na srednjo.
07
Pokrijte s pokrovko, kuhajte trideset minut ali dokler se ne zgosti.
08
Dodamo fižol. Ogenj povečajte na srednje močan. Med mešanjem kuhamo 10 minut, da se fižol dobro segreje in se omaka zgosti.
Postrezite s koruznim kruhom, rižem, testeninami in/ali tortiljinim čipsom