
PT30M min
PT30M min
Sestavine
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Peteršilj 10 vejic
- Olive 12 kosov
- Paradižnikova mezga 1 dl
- Olivno olje 1 žlica
- Paradižnik 500 g
- Česen 2 stroka
- Paprika 2 kosa
- Čebula 2 kosa
- Cipelj 2 kosa
Priprava
Ciplja očistimo in oluskamo, operemo, odcedimo in obrišemo. Čebulo in papriko zrežemo na tanke rezine ali rezance, česen drobno sesekljamo ali stremo, paradižnik olupimo in zrežemo na rezine. Peteršilj drobno sesekljamo.
Na vročem olju ciplja po obeh straneh lepo zapečemo. Vzamemo ju iz posode, da lahko na preostalem olju popražimo najprej čebulo. Dodamo papriko in česen. Na to prepraženo zelenjavo naložimo rezine paradižnika in prilijemo v 2 dl vode razmešano paradižnikovo mezgo. Dodamo sol in poper. Vre naj okrog 10 minut.
V omako položimo še popečeno ribo. Po potrebi prilijemo toliko tople vode, da prekrije ribo. Pri zelo zmerni temperaturi kuhamo še 10 - 15 minut.
Olive prerežemo na pol in jim odstranimo koščice. Ribo preložimo na globlji ovalni servirni krožnik, jo prelijemo z omako in potresemo z olivami. Postrežemo hladno.