
PT15M min
PT15M min
Sestavine
- Mleko 125 ml
- Jajca 3
- Bela gladka moka 25 g
- Sladkor 50 g
- Kakav v prahu 1 žlica
- Maslo 25 g
- Temna čokolada za kuhanje 75 g
Priprava
Mleko in tri rumenjake z metlico razžvrkljamo. V kozico damo suhe sestavine, gladko belo moko, polovico (25 g) sladkorja in kakav v prahu. Med rednim mešanjem z metlico postopoma dodamo razžvrkljana jajca z mlekom, da nastane gladka zmes.
Kozico pristavimo na zmeren ogenj. Dodamo maslo in med rednim mešanjem kuhamo tako dolgo, da zmes zavre. Nato ogenj zmanjšamo in kuhamo še minuto, da se zmes zgosti.
Odstavimo z ognja in v zmes dobro vmešamo sesekljano temno čokolado, da se raztopi.
Skodelici za sufle (premera 9 cm in višine 5 cm) dobro namastimo z maslom. V skodelici premešamo 1 žličko kakava v prahu in 1 žlico sladkorja. Mešanico damo v skodelici in jo z obračanjem enakomerno razporedimo po celotni notranji površini. Odvečne sestavine stresemo iz skodelic.
Z električnim mešalnikom stepemo tri beljake in preostali (25 g) sladkor v rahel sneg. V treh intervalih s krožnimi gibi vmešamo stepene beljake v čokoladno zmes.
Skodelici napolnimo s čokoladno zmesjo do vrha. Z nožem odrežemo vrh, da bo sufle enakomerno pečen. Postavimo v predhodno ogreto pečico. Pečemo 15 minut pri 190 stopinjah. Postrežemo takoj.