Dišeča prežganka - Marko Herič

Dišeča prežganka

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
5
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Maslo 100 g
  • Gladka moka 1 žlica
  • Česen 3 stroki
  • Peteršilj 1 žlica
  • Mleta kumina 0.5 žličke
  • Jajca 3
  • Goveja juha 7 dl
  • Poper 1 ščepec

Priprava

01

V posodi raztopimo maslo. V maslo damo moko in naredimo svetlo prežganje. Vanj stisnemo česen in počakamo, da zadiši. Dodamo še mleto kumino, še malo popražimo in zalijemo z govejo juho. Počakamo, da zavre in kuhamo približno 15 minut.

02

Pred koncem, razžvrkljamo jajca, jih umešamo v juho in dodamo peteršilj in po okusu še malo popramo.

Namig!

Najboljše zdravilo za prekrokano noč.