
PT30M min
Domač tatarski biftek je nepogrešljiva praznična jed, zato vam bo v veselje tako njegova priprava, kot uživanje za mizo! V receptu je zapisanih veliko različnih sestavin, ki jih lahko po želji tudi izpustite ali zamenjate in tako naredite tatarski biftek po čisto svojem okusu. Če ga ne boste pojedli takoj ali v največ dveh dneh, potem rumenjak zamenjajte z majonezo. Prijetno sekljanje, mešanje in dober tek!
Sestavine
- Goveji pljučni file ali stegno 300 g
- Rumenjaki 2
- Dijon gorčica SPAR PREMIUM 1 žlica
- Olivno olje SPAR PREMIUM 0.03 l
- Šalotka 1
- Kapre v slanici SPAR PREMIUM 1 žlička
- Inčuni SPAR PREMIUM 5
- Delikatesna kumarica 3
- Črni poper v prahu
- Kajenski poper
- Kumina v prahu
- Mleta rdeča paprika
- Pasiran paradižnik
- Pekoča omaka (npr. tabasco)
- Konjak
- Sveže sesekljan peteršilj
- Solni cvet SPAR PREMIUM
- Maslo
- Toast
Priprava
Mesu odstranimo morebitne opne, kite in vidno maščobo. Najprej ga narežemo na tanke rezine, nato na trakove ter na koncu na drobne kockice. Če nismo vešči ravnanja z nožem, če ta ni dobro nabrušen ali imamo raje bolj mazljiv tatarski biftek, lahko meso tudi zmeljemo.
Drobno nasekljamo šalotko, kapre, inčune, kisle kumarice in vejico svežega peteršilja.
Iz rumenjaka, gorčice in olivnega olja z vilicami ali metlico stepemo rahlo, majonezi podobno emulzijo.
Mešanici po občutku dodamo suhe začimbe: kumino, papriko in poper ter ponovno premešamo.
Mešanici dodamo kapre, kumarice, šalotko, inčune in malo pasiranega paradižnika.
Vse sestavine spet dobro premešamo in pokusimo. Po želji vključimo še pikantnejše dodatke - pekočo omako, kajenski poper in konjak. Na koncu dodamo tudi sesekljan peteršilj.
Tako pripravljenim sestavinam dodamo še meso in vse skupaj dobro premešamo z vilicami in žlico. Vzamemo si čas, da se vse skupaj res dobro premeša.
Tatarski biftek postrežemo z maslom in opečenim toastom ali kakšnim drugim dobrim kruhom.