DOMAČI KROMPIRJEVI NJOKI - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?

Domači krompirjevi njoki

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Krompir 1 kg
  • Gladka bela moka 250 g
  • Jajca (manjša) 2
  • Sol 3 žličke
  • Kisla smetana 1 žlica
  • Margarina 1 žlica

Priprava

01

Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v osoljeni vodi približno 25 min. Kuhanemu krompirju dodamo kislo smetano in maslo, ga pretlačimo v pire ter pustimo da se ohladi.

02

Ohlajenemu pireju dodamo jajci in postopoma dodajamo moko, ter vse skupaj gnetemo toliko časa, da nastane prožno testo. Prevrnemo ga na pomokano mizo ali desko. Oblikujemo dolg svaljk, ki ga razdelimo na poljubno velike njoke.

03

Njoke previdno polagamo v vrelo vodo in kuhani so, ko priplavajo na površje.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte