Drožaste šnite - Anita Šumer

Drožaste šnite

Čas aktivne priprave
30
min
Na hitro

Sestavine

  • Kruh z drožmi star vsaj en ali dva dni (najbolje beli, polbeli ali mešani) 12 kosov
  • Jajca 3
  • Mleko 200 g
  • Sol 4 ščepce
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Za peko uporabite maslo ali olje.

Priprava

za 4 lačne osebe

01

V posodi razžvrkljamo jajce z mlekom in soljo, pri sladki različici dodamo še tekoč vaniljev ekstrakt. Priporočam, da kruh dvakrat pomočite v jajčno zmes, da se zares dobro prepoji, še posebej, če je malce starejši.

Namig: Za bolj puhaste šnite lahko uporabite tudi brioš, mlečni kruh ali toast.

02

Nato v ponvi počasi segrejemo olje ali stopimo maslo in rezine kruha, dobro namočene v jajčno mešanico, ocvremo do zlato rumene barve na eni strani in nato še na drugi.

Drožaste šnite - Anita Šumer
03

Po peki ocvrte rezine kruha z lopatko preložimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo. Še vroče ponudimo kar brez vsega, če jih pripravljamo na slan način. Pri sladki različici šnite posujemo s sladkorjem v prahu in okrasimo s svežim sadjem ali pa s priljubljeno marmelado, morda celo z maslom.

Veganski nasvet
Veganske šnite

Za vegansko različico namesto jajc uporabite 2 pretlačeni zelo zreli banani in namesto mleka rastlinski napitek.