Drožasti mafini z višnjami - Anita Šumer

Drožasti mafini z višnjami

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

za drožni nastavek:

  • Puhaste in mehurčkaste droži iz bele moke 60 g
  • Bela pšenična moka 240 g
  • Koruzna moka 30 g
  • Mleko 240 g

Glavna masa:

  • Stopljeno maslo 80 g
  • Sladkor 90 g
  • Jajca 2
  • Sol 1 ščepec
  • Vanilijev ekstrakt 1 žlička
  • Soda bikarbona 0.25 žličke

Dodatek:

  • izkoščičene višnje češnje borovnice 200 g
  • Moka 1 žlica
  • Nalistani mandlji (po želji)

Priprava

Za drožni nastavek:

Vse sestavine zmešamo v gosto zmes in pustimo pokrito na sobni temperaturi, da se podvoji.

Priprava mase:

01

V stopljeno maslo sobne temperature dodamo jajci, sladkor, sol in vaniljev ekstrakt. Penasto umešamo. Nato dodamo še sodo bikarbono in premešamo, da ni grudic.

02

Tej masi primešamo puhasti drožni nastavek, da se vse sestavine lepo povežejo. Ni nam treba močno mešati. Masa bo dokaj redka.

03

Maso položimo v pekač za mafine, ki smo ga obložili z dvema papirčkoma – tako bodo naši mafini bolje obdržali obliko.

04

Višnje dobro odcedimo, posujemo z moko in nadevamo po vrhu mase v modelčkih. Po želji lahko po vrhu posujemo tudi nalistane mandlje.

Peka:

01

Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah približno 30 minut oz. dokler palčka, ki jo potisnemo v mafin, ni povsem čista.

02

Prvih 15–20 minut ne odpiramo pečice. Po peki mafine ohladimo na rešetki.

Pa slasten drožotek!