PT30M min
PT25M min
PT5M min
Sestavine
- Šarenka file 8
- Limona 1
- Krompir 5 kosov
- Koromač 1
- Maslo
- Mleko
- Poper
Priprava
File posolimo z morsko soljo po delu, kjer ni kože. Nato v vročo ponev položimo file postrvi s kožo navzdol. Pečemo 2–3 minute, odvisno od debeline fileja. File obrnemo in pečemo še nekaj sekund. Nato ponev umaknemo z ognja in vanjo dodamo žlico masla. Ko se maslo stopi, ga nekajkrat prelijemo čez file, nato pa v ponev stisnemo še malo svežega soka iz polovice limone. File nato na srednjem ognju prelivamo s to mešanico približno še minuto.
V soljeno vodo dodamo olupljen in narezan krompir ter na majhne kose narezan koromač. Kuhamo, dokler krompir in koromač nista mehka. Nato odcedimo in damo v posodo ter pretlačimo. Solimo, dodamo nekaj žlic masla in mleko ter mešamo, dokler ne nastane mehki pire. Popramo.
POLEG POSTREŽEMO: Vino Traminec Zlata linija
Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!