10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
60
PT60M min
PT60M min
Čas pečenja
Sestavine
- Krompir 1 kg
- Mleko 400 ml
- Jajce 1
- Kisla smetana 200 ml
- Česen 1 strok
- Sol 1 žlička
- Poper 1 ščepec
- Muškatni orešček 1 ščepec
- Maslo 60 g
- Sir 80 g
Priprava
01
Dno posode za pečenje premažemo z maslom. Krompir olupimo, narežemo na tanke rezine, zložimo v posodo za pečenje in malo posolimo.
02
Zmešamo mleko, kislo smetano, jajce, muškatni orešek, sol, poper in stisnjen česen. Prelijemo čez krompir in po njem razporedimo na rezine narezano maslo.
03
V pečici, segreti na 200 °C, pečemo 50 minut. Nato posujemo s sirom in posodo vrnemo v pečico še za 10 minut, da se sir raztopi. Postrežemo toplo kot prilogo k mesnim jedem oz. ribam ali kot samostojno jed s solato.
Nasvet!
Posoda za pečenje mora biti manjša in višja, da je krompir prekrit s tekočino.