Sestavine
- Feta sir 200 g
- Solata Ljubljanska ledenka 1 glava
- Češnjev paradižnik 200 g
- Kis 2 žlici
- Tekoči med 1 žlica
- Origano 1 ščepec
- Solni cvet 2 ščepca
- Sezam 1 žlička
- Črne olive 1 manjši lonček
- Olivno olje 3 žlice
- Jajčevec 1
Priprava
01
Solatne liste nežno operemo in natrgamo. Češnjevce operemo in po dolgem razpolovimo ali poljubno narežemo. Feta sir nadrobimo. Na krožnike razporedimo solatne liste, paradižnik, feta sir in črne olive.
02
Sestavine za preliv zmešamo v terilniku in sezamova semena, sol ter origano nekoliko stremo s tolkačem. Preliv solati dodamo tik preden bomo postregli. Namesto tega malce eksotičnega preliva lahko solato začinimo tudi le z oljem in kisom.
03
Jajčevec prerežemo po dolgem in narežemo na približno 5 mm debele polmesece. Namočimo jih v slani vodi (0,5 l vode, 1 žlička soli) za pol ure. Odcedimo, popivnamo in popečemo na žaru, da dobijo črte.