Hitre pletenice z marmelado in domačo vaniljevo kremo - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?
Hitre pletenice z marmelado in domačo vaniljevo kremo - Nina Zorčič

Hitre pletenice z marmelado in domačo vaniljevo kremo

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
25
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • Listnato testo SPAR PREMIUM 1 zavoj
  • Razžvrkljano jajce
  • Sladkor

Vaniljeva krema:

  • Mleko 350 g
  • Rumenjaki 4
  • Sladkor 60 g
  • Moka 20 g
  • Škrob 1 žlica
  • Vanilijeva pasta 2 žlički

Dodatki:

  • Malinova marmelada SPAR PREMIUM
  • Sveže sadje
  • Granola
  • Dulce de leche ali drug namaz po izbiri
  • Sladkor v prahu za posip

Priprava

01

Pečico segrejte na 185 stopinj. Listnato testo odvijte in razrežite po dolžini na dolge trakce debeline 1-1,5 cm.

02

Vsak trakec zarolajte med rokami ali po površini mize, da dobite daljšo, okroglo palčko. Dve palčki postavite eno poleg druge, stisnite robove in zavijte, na vsaki strani z rokami zavijte v drugo smer, da dobite pletenico. Vmes dobljeno pletenico rahlo pretresite, da se zavoji razporedijo po celi površini.

03

Dobljeno pletenico položite na delovno površino in jo zarolajte, da dobite ploščato okroglo pletenico. Robe pritrdite, da se med peko pletenica ne odvije.

04

Prestavite na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažite z razžvrkljanim jajcem in posujte s kristalnim sladkorjem. Postavite v segreto pečico in pecite 20-25 minut oz. toliko časa, da so pletenice zlato zapečene.

05

Medtem pripravite vaniljevo kremo. V večjem loncu segrejte mleko. Med segrevanjem redno mešajte, segrejte pa samo toliko, da je mleko toplo, ne vroče.

06

V ločeni posodi z metlico za stepanje zmešajte rumenjake, sladkor, moko, škrob in vaniljevo pasto. Premešajte, da nastane gladka pasta. Dodajte približno 1/4 segretega mleka in premešajte, da dobite gladko maso.

07

Maso prelijte v lonec z mlekom, med tem pa redno mešajte. Segrevajte na nizkem ognju še par minut, da se krema zgosti, vmes pa redno mešajte.

08

Kremo prelijte v globok krožnik in zgladite površino. Pokrijte s folijo za živila, folijo pa pritisnite direktno ob površino kreme (tako preprečite, da bi nastala trda skorja). V kolikor so se v masi naredile grudice jo v krožnik naprej precedite skozi cedilo.

09

Postavite v hladilnik in pustite, da se ohladi, nato nadevajte v dekorirno vrečko z nastavkom za pipetiranje.

10

Na rahlo ohlajene pletenice dodajte 1 čajno žličko marmelade. Čez nadevajte poljubno količino ohlajene vaniljeve kreme in okrasite s sadjem. Po želji lahko dodate tudi granolo, vse skupaj pa lahko pokapate še z karamelnim namazom “dulce de leche). Po želji posujte s sladkorjem v prahu.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>