CHEF Marko Pavčnik, Gobov namaz, Hrana ne sodi v smeti
CHEF Marko Pavčnik, Gobov namaz, Hrana ne sodi v smeti

Gobov namaz

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Sveže gobe (lahko uporabimo divje ali gojene) 300 g
  • Šalotka 60 g
  • Česen 3 stroki
  • Maslo 80 g
  • Timijan
  • Peteršilj
  • Kremni sir 100 g
  • Gorgonzola 60 g
  • Sol
  • Poper

Priprava

01

Gobe skrbno očistimo (ne peremo) in jih narežemo na lističe.

 

02

Šalotko in česen prav tako narežemo na lističe in ju počasi pražimo na maslu, da svetlo porumenita. Dodamo gobe in jih prav tako počasi pražimo, da izgubijo čim več vode. Proti koncu dodamo sesekljan timijan, da malo zadiši in odstranimo iz ognja.

03

Stresemo v mikser , dodamo sesekljan peteršilj, kremni sir, gorgonzolo in poper. Zmiksamo v ne preveč fino teksturo, poskusimo in solimo po potrebi.

04

Namaz ohladimo in nato postrežemo.