GRENADIRMARŠ - Chef Marko Pavčnik
GRENADIRMARŠ - Chef Marko Pavčnik
GRENADIRMARŠ - Chef Marko Pavčnik

Grenadirmarš

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja
60
min
Čas počitka

Sestavine

Testo

  • Jajca 4
  • Moka (semolina, če jo ni pa gladko) 400 g
  • Nekaj kapljic olja

Nadev

  • Krompir
  • Svinjska mast
  • Sol
  • Poper
  • Panceta
  • Čebula
  • Peteršilj
  • Maslo
  • Kisla smetana

Priprava

Testo

01

Iz sestavin zgnetemo testo in ga zavijemo v folijo ter pustimo počivati vsaj 1 uro.

Nadev

01

Krompir operemo in ga v slanem kropu skuhamo do mehkega.  Medtem, ko se kuha, na masti prepražimo sesekljano čebulo in na drobne kocke zrezano panceto. Čebulo pražimo, da karamelizira.

02

Ko jo krompir kuhan, ga olupimo in ga vročega pretlačimo. Dodamo mu prepraženo čebulo in panceto, sesekljan peteršilj ter maslo in kislo smetano. Premešamo, da dobimo kremen in zelo okusen krompirjev nadev. Počakamo, da se ohladi nato pa se lotimo izdelave raviolov.

03

Raviole kuhamo v slanem kropu 4-5 minut odvisno od velikosti. Ko so kuhani jih glaziramo na mešanici masla in vode od kuhanja raviolov v razmerju 1:1, da dobijo sijočo glazuro.  
Na krožniku jih posujemo z ocvrto šalotko

04

Šalotko olupimo, jo narežemo na lističe ter jo ocvremo pri cca 150°C, da postane hrustljava.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več