Sestavine
Testo
- Jajca 4
- Moka (semolina, če jo ni pa gladko) 400 g
- Nekaj kapljic olja
Nadev
- Krompir
- Svinjska mast
- Sol
- Poper
- Panceta
- Čebula
- Peteršilj
- Maslo
- Kisla smetana
Priprava
Testo
01
Iz sestavin zgnetemo testo in ga zavijemo v folijo ter pustimo počivati vsaj 1 uro.
Nadev
01
Krompir operemo in ga v slanem kropu skuhamo do mehkega. Medtem, ko se kuha, na masti prepražimo sesekljano čebulo in na drobne kocke zrezano panceto. Čebulo pražimo, da karamelizira.
02
Ko jo krompir kuhan, ga olupimo in ga vročega pretlačimo. Dodamo mu prepraženo čebulo in panceto, sesekljan peteršilj ter maslo in kislo smetano. Premešamo, da dobimo kremen in zelo okusen krompirjev nadev. Počakamo, da se ohladi nato pa se lotimo izdelave raviolov.
03
Raviole kuhamo v slanem kropu 4-5 minut odvisno od velikosti. Ko so kuhani jih glaziramo na mešanici masla in vode od kuhanja raviolov v razmerju 1:1, da dobijo sijočo glazuro.
Na krožniku jih posujemo z ocvrto šalotko
04
Šalotko olupimo, jo narežemo na lističe ter jo ocvremo pri cca 150°C, da postane hrustljava.