Kandirani olupki citrusov - Chef Marko Pavčnik
Kandirani olupki citrusov - Chef Marko Pavčnik

Kandirani olupki citrusov

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
40
min
Čas kuhanja
180
min
Čas dehidracije

Sestavine

  • Pomaranča SPAR NATUR*PUR 3
  • Sladkor 200 g
  • Temna čokolada
  • Sladkor v prahu

Priprava

01

Olupke pomaranč narežemo na tanke rezine. Damo jih v kozico z mrzlo vodo in zavremo. Vodo odlijemo. Ta postopek ponovimo še 4x. S tem bomo odstranili grenkobo belega dela olupka.

02

Ko smo zaključili s tem postopkom, položimo olupke nazaj v kozico in dodamo 200 g sladkorja in enako količino vode. V tej fazi lahko dodajamo tudi začimbe kot je npr. cimet, zvezdasti janež, vanilija …

03

Olupki naj počasi vrejo cca 20 minut. Po kuhanju jih pustimo v vročem sirupu še 10 minut, nato pa jih vzamemo ven in jih razporedimo po mreži, da se osušijo. Pustimo stati vsaj 15 minut. Če jih želimo povaljati v kristalnem sladkorju, je zdaj pravi čas za to. S sladkorjem dobijo hrustljavo plast.

04

Rezine damo v pečico ali dehidrator na 70°C za vsaj 3 ure.

05

Tako pripravljene olupke lahko pomočimo tudi v čokolado in dobimo odličen sladki prigrizek.