Kremni mlečni riž s sadjem in z meringo - chef Marko Pavčnik, Hrana ne sodi v smeti

Kremni mlečni riž s sadjem in z meringo

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja
120
min
Čas sušenja

Sestavine

  • Riž
  • Mleko
  • Sol
  • Sladkor
  • Maslo
  • Mango
  • Hruška
  • Jabolka
  • Beljak
  • Sladkor v prahu

Priprava

MLEČNI RIŽ S SADJEM

01

Mlečni riž pripravimo tako, da riž skuhamo v osoljenem mleku. V kuhan riž vmešamo sladkor in maslo. Poljubno sadje zrežemo na kocke, pokapamo z limoninim sokom in serviramo z mlečnim rižem. Najbolje se bo obnesel mango, jabolka, hruške …

MERINGA

01

Beljake stehtamo in stepemo v sneg skupaj z enako količino sladkorja. Ko je sneg narejen, mu dodamo enako količino sladkorja v prahu. Nežno premešamo in razmažemo na peki papir ter sušimo 2 uri na 100 °C.

02

Postrežemo tako, da na riž nadevamo pripravljeno sadje in na vrhu dodamo nalomljeno meringo.

Nasvet

Če mango še ni popolnoma zrel, ga zavijemo v papirnato vrečko in pustimo dva dneva v toplem in temnem prostoru. Potem ga prestavimo v hladilnik, kjer bo počakal do enega tedna. Če ga imamo veliko, ga lahko zamrznemo tako, da ga olupljenega in narezanega položimo na peki papir in shranimo v zamrzovalnik. Ko zamrzne, ga preložimo v plastično vrečko.