Panakota s kislico in gozdnimi jagodami - Chef Marko Pavčnik, Hrana ne sodi v smeti
Zakaj ne vidite vsebine?
Panakota s kislico in gozdnimi jagodami - Chef Marko Pavčnik, Hrana ne sodi v smeti

Panakota s kislico in gozdnimi jagodami

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
5
min
Čas kuhanja
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

  • Listi travniške kislice
  • Jogurt 200 g
  • Sladka smetana 300 g
  • Sladkor 50 g
  • Želatina v listih 5 g

Priprava

01

Želatino namočimo v mrzlo vodo, da se lističi zmehčajo.

02

Liste kislice operemo in zmiksamo skupaj z jogurtom.

03

V kozici zavremo smetano in sladkor ter mešanici dodamo namočeno želatino. Dobro premešamo in pustimo, da se ohladi na približno 40 – 50°C.

04

Ko je zmes ohlajena ji prilijemo še mešanico jogurta in kislic. Pazimo, da listov kislice ne dodajamo v vročo smetano, saj bodo izgubili prav vso barvo.

05

Jed vlijemo v kozarce, ki jih postavimo v hladilnik za vsaj dve uri.

06

Ko je panakota ohlajena jo obogatimo z gozdnimi jagodami ali katerim koli drugim jagodičevjem in postrežemo. Sladica je precej kiselkasta, tako da jo lahko po želji dodatno posujemo tudi s sladkorjem.