Sestavine
- Listi travniške kislice
- Jogurt 200 g
- Sladka smetana 300 g
- Sladkor 50 g
- Želatina v listih 5 g
Priprava
01
Želatino namočimo v mrzlo vodo, da se lističi zmehčajo.
02
Liste kislice operemo in zmiksamo skupaj z jogurtom.
03
V kozici zavremo smetano in sladkor ter mešanici dodamo namočeno želatino. Dobro premešamo in pustimo, da se ohladi na približno 40 – 50°C.
04
Ko je zmes ohlajena ji prilijemo še mešanico jogurta in kislic. Pazimo, da listov kislice ne dodajamo v vročo smetano, saj bodo izgubili prav vso barvo.
05
Jed vlijemo v kozarce, ki jih postavimo v hladilnik za vsaj dve uri.
06
Ko je panakota ohlajena jo obogatimo z gozdnimi jagodami ali katerim koli drugim jagodičevjem in postrežemo. Sladica je precej kiselkasta, tako da jo lahko po želji dodatno posujemo tudi s sladkorjem.