Pica velikonočnica
15
PT15M min
PT15M min
Čas priprave
6
PT6M min
PT6M min
Čas peke
Sestavine
- Testo za pico z drožmi SPAR To Go 700
- Ricotta 120 g
- Kisla smetana 0.8
- Hren (nariban)
- Kuhana šunka 120 g
- Mozzarella 80 g
- Trdo kuhana jajca 2
- Orehi (grobo zrezanih) 3 žlice
Omaka
- Kisla smetana 3 žlice
- Sol
- Hren po okusu
Priprava
Za 2 veliki pici
01
Pečico segrevamo na najvišjo temperaturo, ki jo prenese, če imamo kamen ali jekleni podstavek za peko pice (pizza steel), segrevamo tudi to, sicer pa pekač. Šunko čim tanjše narežemo. Testo za pico razdelimo in razvlečemo v dve okrogli pici. Zmešamo rikoto, kislo smetano, sol in hren (s slednjima ne pretiravamo, ker lahko dodamo naknadno) ter prvi del enakomerno namažemo po prvi pici.
02
Obložimo z rezinami šunke, povrhu obložimo s polovico natrgane mocarele in damo v pečico, bodisi na kamen, jeklo ali narobe obrnjen pekač, na najvišje vodilo. Pečemo od 5 do 6 minut.
03
Pečeno pico nato prelijemo z omako iz kisle smetane, čez naribamo trdo kuhano jajce in posujemo z orehi.
04
Po enakem postopku spečemo še drugo.