Pica velikonočnica - Chef Marko Pavčnik

Pica velikonočnica

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
6
min
Čas peke

Sestavine

  • Testo za pico z drožmi SPAR To Go 700
  • Ricotta 120 g
  • Kisla smetana 0.8
  • Hren (nariban)
  • Kuhana šunka 120 g
  • Mozzarella 80 g
  • Trdo kuhana jajca 2
  • Orehi (grobo zrezanih) 3 žlice

Omaka

  • Kisla smetana 3 žlice
  • Sol
  • Hren po okusu

Priprava

Za 2 veliki pici

01

Pečico segrevamo na najvišjo temperaturo, ki jo prenese, če imamo kamen ali jekleni podstavek za peko pice (pizza steel), segrevamo tudi to, sicer pa pekač. Šunko čim tanjše narežemo. Testo za pico razdelimo in razvlečemo v dve okrogli pici. Zmešamo rikoto, kislo smetano, sol in hren (s slednjima ne pretiravamo, ker lahko dodamo naknadno) ter prvi del enakomerno namažemo po prvi pici.

02

Obložimo z rezinami šunke, povrhu obložimo s polovico natrgane mocarele in damo v pečico, bodisi na kamen, jeklo ali narobe obrnjen pekač, na najvišje vodilo. Pečemo od 5 do 6 minut.

03

Pečeno pico nato prelijemo z omako iz kisle smetane, čez naribamo trdo kuhano jajce in posujemo z orehi.

04

Po enakem postopku spečemo še drugo.