25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave
40
PT40M min
PT40M min
Čas peke
Sestavine
- Vlečeno testo SPAR 250 g
- Skuta SPAR 500 g
- Sveža repa 300 g
- Sladkor 50 g
- Sladkor za repo 50 g
- Stopljeno maslo za premaz
- Vanilijev strok 1 kos
- Limonina lupina polovice limone
- Jajca 3
Priprava
01
Sladkor karameliziramo, mu dodamo olupljeno in na cca 0,5 cm velike kocke narezano svežo repo. Nekaj časa jo karameliziramo, nato pa zalijemo z vodo in počasi dušimo, da se repa zmehča in da voda izpari. Ostati mora samo sirup.
02
Skuto pretlačimo in ji dodamo limonino lupino, vanilijeva semena (lupino stroka pa dodamo v sladkor ali pa ga posušimo za naslednjo uporabo - Zero Waste nasvet) in rumenjake. Iz beljakov in sladkorja pa naredimo sneg, ki ga na koncu primešamo skuti.
03
Testo zrežemo na 4 dele, ki bodo ustrezali našim modelčkom v katerih bomo pekli mošnjičke. Testo premažemo z maslom, prav tako modelčke. Najprej damo v modelček testo ( 1 plast za manjše modele in 2 plasti za večje) , nato skutin nadev ter na koncu še karamelizirano repo. Testo na vrhu stisnemo skupaj, da dobimo mošnjiček ter pečemo v pečici na 180°C od 20 do 40 minut odvisno od velikosti modelčka. Testo mora biti rjavo zapečeno.