Repin retaš - chef Marko Pavčnik
Zakaj ne vidite vsebine?
Repin retaš - chef Marko Pavčnik
Repin retaš - chef Marko Pavčnik
Repin retaš - chef Marko Pavčnik

Repin retaš

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
40
min
Čas peke

Sestavine

  • Vlečeno testo SPAR 250 g
  • Skuta SPAR 500 g
  • Sveža repa 300 g
  • Sladkor 50 g
  • Sladkor za repo 50 g
  • Stopljeno maslo za premaz
  • Vanilijev strok 1 kos
  • Limonina lupina polovice limone
  • Jajca 3

Priprava

01

Sladkor karameliziramo, mu dodamo olupljeno in na cca 0,5 cm velike kocke narezano svežo repo. Nekaj časa jo karameliziramo, nato pa zalijemo z vodo in počasi dušimo, da se repa zmehča in da voda izpari. Ostati mora samo sirup.

02

Skuto pretlačimo in ji dodamo limonino lupino, vanilijeva semena (lupino stroka pa dodamo v sladkor ali pa ga posušimo za naslednjo uporabo - Zero Waste nasvet) in rumenjake. Iz beljakov in sladkorja pa naredimo sneg, ki ga na koncu primešamo skuti.

03

Testo zrežemo na 4 dele, ki bodo ustrezali našim modelčkom v katerih bomo pekli mošnjičke.  Testo premažemo z maslom, prav tako modelčke. Najprej damo v modelček testo ( 1 plast za manjše modele in 2 plasti za večje) , nato skutin nadev ter na koncu še karamelizirano repo. Testo na vrhu stisnemo skupaj, da dobimo mošnjiček ter pečemo v pečici na 180°C od 20 do 40 minut odvisno od velikosti modelčka. Testo mora biti rjavo zapečeno.