Sestavine
- Sojini koščki 1 paket
- Solata 500 g
- Rukola 2 pesti
- Kruh 2 rezini
- Avokado 1
- Olje 1 žlica
- Sojina omaka 50 ml
Za preliv:
- Sezamova pasta tahini 50 ml
- Voda 50 ml
- Gorčica 2 žlički
- Česen 2 stroka
- Kvasni kosmiči 2 žlici
- Sol 0.25 žličke
Priprava
01
Sojine koščke skuhamo v zelenjavni juhi (po navodilih na embalaži), dobro odcedimo in popražimo na olju. Začinimo s sojino omako in po okusu dosolimo. Postavimo na stran.
02
Kruh narežemo na kocke, popražimo na oljčnem olju in postavimo na stran. Solato in rukolo operemo in dobro odcedimo. Avokado olupimo in narežemo na poljubno velike kose. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi ali razporedimo na 4 krožnike in takoj ponudimo, s prelivom, ki ga naredimo tako, da vse sestavine za preliv zmešamo skupaj.
Solata bo lepša na pogled, če si preliv vsakdo sam postreže.