
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
7
PT7M min
PT7M min
Čas peke
Sestavine
- Kozice 16
- Jajca 2
- Riževa moka 6 žlic
- Panko drobtine 150 g
- Sol
- Poper
Katsu omaka:
- Ketchup SPAR 5 žlic
- Ostrigina omaka 1 žlica
- Sojina omaka 1 žlica
- Sladkor 2 žlici
Cvrtje:
- Sončnično olje SPAR 1 l
Ostalo:
- Sladka čili omaka SPAR NATUR*PUR
Priprava
Katsu omaka:
01
V posodici zmešamo 5 žlic kečapa, žlico ostrigine omake, žlico sojine omake in 2 žlici sladkorja.
Priprava kozic:
01
Kozice olupimo do zadnjega člena in jih očistimo.
02
03
V trebušni del kozice zarežemo na 1 centimeter, da jo lahko izravnamo.
04
Kozice nabodemo na palčke ter jih posolimo in popopramo.
Cvrtje:
01
Za panado stepemo dve jajci in ju solimo, pripravimo pa tudi krožnika z riževo moko in panko drobtinami.
02
Kozice dvojno spaniramo - najprej jih povaljamo v riževi moki, nato pa dvakrat najprej v jajčni kopeli, potem še v panko drobtinah.
03
V široki ponvi segrejemo večjo količino olja na srednje-visokem ognju in v njem cvremo kozice do zlate barve – približno 5–7 minut.
04
Kozice zbiramo na papirnati brisači, nato pa še vroče postrežemo s katsu in sladko čili omako.