Hrustljave kozice s sladko čili omako - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Hrustljave kozice s sladko čili omako - Midva kuhava
Hrustljave kozice s sladko čili omako - Midva kuhava

Hrustljave kozice s sladko čili omako

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
7
min
Čas peke

Sestavine

  • Kozice 16
  • Jajca 2
  • Riževa moka 6 žlic
  • Panko drobtine 150 g
  • Sol
  • Poper

Katsu omaka:

  • Ketchup SPAR 5 žlic
  • Ostrigina omaka 1 žlica
  • Sojina omaka 1 žlica
  • Sladkor 2 žlici

Cvrtje:

  • Sončnično olje SPAR 1 l

Ostalo:

  • Sladka čili omaka SPAR NATUR*PUR

Priprava

Katsu omaka:

01

V posodici zmešamo 5 žlic kečapa, žlico ostrigine omake, žlico sojine omake in 2 žlici sladkorja.   

Priprava kozic:

01

Kozice olupimo do zadnjega člena in jih očistimo.

02
03

V trebušni del kozice zarežemo na 1 centimeter, da jo lahko izravnamo.

04

Kozice nabodemo na palčke ter jih posolimo in popopramo.

Cvrtje:

01

Za panado stepemo dve jajci in ju solimo, pripravimo pa tudi krožnika z riževo moko in panko drobtinami.

02

Kozice dvojno spaniramo - najprej jih povaljamo v riževi moki, nato pa dvakrat najprej v jajčni kopeli, potem še v panko drobtinah.

03

V široki ponvi segrejemo večjo količino olja na srednje-visokem ognju in v njem cvremo kozice do zlate barve – približno 5–7 minut.

04

Kozice zbiramo na papirnati brisači, nato pa še vroče postrežemo s katsu in sladko čili omako.