Sestavine
- Krompir 3
- Maslo 120 g
- Šalotka 2
- Svež drobnjak 1 šop
- Kremni namaz 120 g
- Sok polovice limone
- Poper
- Sol
- Olivno olje
- Dimljen losos 6 rezin
- Kaviar 85 g
Priprava
Krompir olupimo in naribamo.
Maslo sobne temperature narežemo na manjše koščke in ga vmešamo v nariban krompir. Začinimo s soljo in poprom.
Iz mase naredimo manjše, debele galete. Sproti jih polagamo na vročo ponev, na katero smo najprej vlili malo olivnega olja. Pečemo po 2 do 3 galete naenkrat. Pečemo toliko časa, da so na obeh straneh zlato zapečene.
Nato galete postavimo na pekač in pečemo v pečici še 10 minut na 180 °C, da se krompir do konca speče.
V posodici zmešamo nasekljani šalotki, nasekljan drobnjak, kremni namaz in sok polovice limone. Začinimo s soljo in poprom.
Pečene galete namažemo s kremnim namazom in nanj položimo rezino dimljenega lososa. Pokapamo z nekaj kapljicami olivnega olja, začinimo s sveže mletim črnim poprom in dodamo še malo drobnjaka. Na vrh dodamo žličko kaviarja.