
PT20M min
min
PT30M min
Sestavine
- Bela moka 150 g
- Sončnično olje 2 žlici
- Voda 0.6 dl
- Sol 1 ščepec
- Jabolka 200 g
- Limonin sok 1 dl
- Skuta 200 g
- Mlet cimet 1 ščepec
- Tekoče sladilo 1 žlička
- Mandlji 200 g
- Limonina lupina 1 kos
Priprava
Pekač namastimo. Moko dobro pregnetemo z oljem, vodo, soljo in limonino lupino. Testo mešamo tako dolgo, da se sveti. Potem ga pustimo na sobni temperaturi počivati 30 minut.
Medtem operemo jabolka, jih olupimo, zrežemo na četrtine in odstranimo pečke. Četrtine zrežemo na tanke rezine in jih pokapamo z limoninim sokom. Pečico segrejemo na 200 °C.
Skuto zmešamo z limoninim sokom, mletim cimetom in sladilom. Vanjo vmešamo rezine jabolk in mandlje.
Testo razvaljamo na pomokanem prtu in ga na vse strani na tanko razvlečemo. Nadev enakomerno porazdelimo po testu. Zavitek zvijemo po dolžini s privzdigovanjem prta. Konce stisnemo skupaj.
Z gladko stranjo navzgor položimo na pekač in premažemo z evaporiranim mlekom. Jabolčni zavitek pečemo na srednji višini 30 minut.