Jabolčni zavitek po naše

chef Štefelin
chef Štefelin
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
15
min
Čas peke
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

Orehov biskvit

  • Jajca SPAR NATUR*PUR 2
  • Sladkor 2 žlici
  • Moka 2 žlici
  • Mleti orehi 1 žlica

Rozinova krema

  • Mleko SPAR PREMIUM 1.75 dl
  • Sladkor 12 g
  • Med 12 g
  • Rozine 60 g
  • Sladka smetana 120 g
  • Rumenjaki SPAR NATUR*PUR 4
  • Rum 0.2 dl
  • Voda

Karamelizirana jabolka

  • Jabolka 2
  • Sladkor 35 g

Priprava

Orehov biskvit

01

Ločimo rumenjake in beljake. Polovico sladkorja zmešamo z rumenjaki, dodamo moko in mlete orehe, da dobimo gladko maso. Preostali sladkor z beljaki stepemo v trd sneg. Sneg narahlo vmešamo v maso z rumenjaki, prelijemo v namaščen model in pečemo 15 min pri 190 °C

Rozinova krema

01

Rozine namočimo v vodo in rum, da so pokrite. Zavremo, odstavimo z ognja, počakamo, da se rozine ohladijo in jih nato zmiksamo v pire.

02

Smetano, mleko, sladkor in med počasi kuhamo in mešamo, da se sladkor stopi. Dodamo rumenjake ter segrevamo.

03

Ko se masa zgosti, dodamo rozinov pire, premešamo in odstavimo. Mlačno maso polnimo v posodice.

Karamelizirana jabolka

01

Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Sladkor karameliziramo, dodamo jabolka.

02

Modelčke obložimo z orehovim biskvitom, napolnimo s karameliziranimi jabolki in rozinovo kremo.

03

Postavimo na hladno, da se krema strdi. Serviramo posuto s sladkorjem v prahu.