Jabolčni zavitek po naše

chef Štefelin
chef Štefelin
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
15
min
Čas peke
15
min
Čas kuhanja

Priprava

Orehov biskvit

01

Ločimo rumenjake in beljake. Polovico sladkorja zmešamo z rumenjaki, dodamo moko in mlete orehe, da dobimo gladko maso. Preostali sladkor z beljaki stepemo v trd sneg. Sneg narahlo vmešamo v maso z rumenjaki, prelijemo v namaščen model in pečemo 15 min pri 190 °C

Rozinova krema

01

Rozine namočimo v vodo in rum, da so pokrite. Zavremo, odstavimo z ognja, počakamo, da se rozine ohladijo in jih nato zmiksamo v pire.

02

Smetano, mleko, sladkor in med počasi kuhamo in mešamo, da se sladkor stopi. Dodamo rumenjake ter segrevamo.

03

Ko se masa zgosti, dodamo rozinov pire, premešamo in odstavimo. Mlačno maso polnimo v posodice.

Karamelizirana jabolka

01

Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Sladkor karameliziramo, dodamo jabolka.

02

Modelčke obložimo z orehovim biskvitom, napolnimo s karameliziranimi jabolki in rozinovo kremo.

03

Postavimo na hladno, da se krema strdi. Serviramo posuto s sladkorjem v prahu.

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz