45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
15
min
min
Čas peke
15
PT15M min
PT15M min
Čas kuhanja
Sestavine
Orehov biskvit
- Jajca SPAR NATUR*PUR 2
- Sladkor 2 žlici
- Moka 2 žlici
- Mleti orehi 1 žlica
Rozinova krema
- Mleko SPAR PREMIUM 1.75 dl
- Sladkor 12 g
- Med 12 g
- Rozine 60 g
- Sladka smetana 120 g
- Rumenjaki SPAR NATUR*PUR 4
- Rum 0.2 dl
- Voda
Karamelizirana jabolka
- Jabolka 2
- Sladkor 35 g
Priprava
Orehov biskvit
01
Ločimo rumenjake in beljake. Polovico sladkorja zmešamo z rumenjaki, dodamo moko in mlete orehe, da dobimo gladko maso. Preostali sladkor z beljaki stepemo v trd sneg. Sneg narahlo vmešamo v maso z rumenjaki, prelijemo v namaščen model in pečemo 15 min pri 190 °C
Rozinova krema
01
Rozine namočimo v vodo in rum, da so pokrite. Zavremo, odstavimo z ognja, počakamo, da se rozine ohladijo in jih nato zmiksamo v pire.
02
Smetano, mleko, sladkor in med počasi kuhamo in mešamo, da se sladkor stopi. Dodamo rumenjake ter segrevamo.
03
Ko se masa zgosti, dodamo rozinov pire, premešamo in odstavimo. Mlačno maso polnimo v posodice.
Karamelizirana jabolka
01
Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Sladkor karameliziramo, dodamo jabolka.
02
Modelčke obložimo z orehovim biskvitom, napolnimo s karameliziranimi jabolki in rozinovo kremo.
03
Postavimo na hladno, da se krema strdi. Serviramo posuto s sladkorjem v prahu.