Sestavine
Sestavine za dve večji jabolki
- Potica SPAR PREMIUM 0.25
- Jabolka
- Sladka smetana 1 dl
- Med 2 žlici
- Rumenjaki 4
- Sladkor 40 g
- Suho belo vino 1 dl
- Limetina lupina 0.25
Priprava
01
Najprej za nadev narežemo ¼ potice in jo zmešamo z 1 dl sladke smetane, dodamo pa še dve žlici medu.
02
Nato izdolbemo jabolka in jih napolnimo z nadevom. Prelijemo z medom in damo v pečico ter na 180 stopinjah pečemo 12 minut.
03
Na pari nato naredimo vinski šado. 4 rumenjake zmešamo s 40 grami sladkorja in dodamo 1 dl suhega belega vina. Dodamo še ¼ limetine lupinice in nad paro stepamo 4 do 5 minut. Voda ne sme vreti.
04
Vse skupaj postrežemo s 4 žlicami omake. Na omako položimo pečeno jabolko in potresemo z orehi ter dodamo malo medu in naribane limetine lupinice.