Sestavine
- Sladkor 25 dag
- Jajca 4
- Pirina moka 14 dag
- Ajdova moka 4 dag
- Mleti janež 0.5 žličke
- Rum 1 žlička
- Suhe slive 10 dag
- Jabolčni čips
Priprava
Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo moko, rum in janež ter mešamo nekaj minut. Če je masa pregosta, dodamo žlico ali dve vode.
Suhe slive namočimo v vodi.
Pripravimo 2 pekača in ju obložimo s papirjem za peko. Na papir z žlico naredimo kupčke v dovolj veliki razdalji, da se ne sprimejo, ko se razlezejo.
Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 190 °C približno 10 minut in pazimo, da se upognjenci ob robovih ne zažgejo. V tem primeru raje pečemo pri nižji temperaturi kakšno minuto dlje.
Še tople upognjence previdno odstranimo s papirja za peko in jih ovijamo okoli kozarcev, da se upognejo. Počakamo, da se posušijo, nato jih obložimo s suhim sadjem in ponudimo.