Janeževi upognjenci s suhim sadjem

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
10
min
Čas peke

Sestavine

  • Sladkor 25 dag
  • Jajca 4
  • Pirina moka 14 dag
  • Ajdova moka 4 dag
  • Mleti janež 0.5 žličke
  • Rum 1 žlička
  • Suhe slive 10 dag
  • Jabolčni čips

Priprava

01

Jajca in sladkor penasto umešamo. Dodamo moko, rum in janež ter mešamo nekaj minut. Če je masa pregosta, dodamo žlico ali dve vode.

02

Suhe slive namočimo v vodi.

03

Pripravimo 2 pekača in ju obložimo s papirjem za peko. Na papir z žlico naredimo kupčke v dovolj veliki razdalji, da se ne sprimejo, ko se razlezejo.

04

Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 190 °C približno 10 minut in pazimo, da se upognjenci ob robovih ne zažgejo. V tem primeru raje pečemo pri nižji temperaturi kakšno minuto dlje.

05

Še tople upognjence previdno odstranimo s papirja za peko in jih ovijamo okoli kozarcev, da se upognejo. Počakamo, da se posušijo, nato jih obložimo s suhim sadjem in ponudimo.