
40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
35
PT35M min
PT35M min
Čas peke
Sestavine
Za torto
- Jajca 4
- Oljčno olje 180 ml
- Jabolko naribano 1
- Sladkor 200 g
- Vanilijev ekstrakt 3 žlice
- Moka 250 g
- Pecilni prašek 2 žlički
- Sol 1 žlička
- Mlet cimet 1 žlička
- Korenje velika 2
Za glazuro
- Nesoljeno maslo (zmehčan) 75 g
- Kremni sir 200 g
- Sladkor v prahu 200 g
Priprava
01
Segrejte pečico na 180°C.
02
V veliki skledi zmešajte jajca, olje, jabolčni pire, sladkor in vaniljev ekstrakt.
03
V isto skledo dodajte moko, pecilni prašek, sol in cimet ter nežno premešajte, da se vse poveže.
04
Dodajte naribano korenje ter nežno vmešajte v maso.
05
Zmes vlijete v pekač in pecite 25–35 minut, oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist
06
Vzemite torto iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi.
07
Za glazuro: z električnim mešalnikom stepite maslo in kremni sir do gladkega. Postopoma dodajajte sladkor v prahu in mešajte, dokler ni vse dobro povezano. Stepajte na visoki hitrosti 3–5 minut, dokler glazura ni puhasta.
08
Ko je biskvit popolnoma ohlajen, premažite čez glazuro.