Korenčkova torta - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?

Korenčkova torta

Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
35
min
Čas peke

Sestavine

Za torto

  • Jajca 4
  • Oljčno olje 180 ml
  • Jabolko naribano 1
  • Sladkor 200 g
  • Vanilijev ekstrakt 3 žlice
  • Moka 250 g
  • Pecilni prašek 2 žlički
  • Sol 1 žlička
  • Mlet cimet 1 žlička
  • Korenje velika 2

Za glazuro

  • Nesoljeno maslo (zmehčan) 75 g
  • Kremni sir 200 g
  • Sladkor v prahu 200 g

Priprava

01

Segrejte pečico na 180°C.

02

V veliki skledi zmešajte jajca, olje, jabolčni pire, sladkor in vaniljev ekstrakt.

03

V isto skledo dodajte moko, pecilni prašek, sol in cimet ter nežno premešajte, da se vse poveže.

04

Dodajte naribano korenje ter nežno vmešajte v maso.

05

Zmes vlijete v pekač in pecite 25–35 minut, oziroma dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist

06

Vzemite torto iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladi.

07

Za glazuro: z električnim mešalnikom stepite maslo in kremni sir do gladkega. Postopoma dodajajte sladkor v prahu in mešajte, dokler ni vse dobro povezano. Stepajte na visoki hitrosti 3–5 minut, dokler glazura ni puhasta.

08

Ko je biskvit popolnoma ohlajen, premažite čez glazuro.

SPAR Digitalni račun
Digitalni račun

Digitalni račun – brez papirja, brez skrbi
V SPAR plus aplikaciji preprosto vklopi prejemanje digitalnih računov in tako boš imel vse račune vedno pri roki in na enem mestu.

Več