Korenčkovi čupavci - Jernej Kitchen

Korenčkovi čupavci

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
50
min
Čas peke
60
min
Čas počitka

Sestavine

Korenčkov biskvit:

  • Gladka bela moka 250 g
  • Pecilni prašek 3 žličke
  • Sol 1 ščepec
  • Cimet v prahu 0.5 žličke
  • Jajca 4
  • Sladkor 180 g
  • Stopljeno maslo 120 g
  • Kisla smetana 80 g
  • Korenje 250 g
  • Marelična marmelada 3 žlice

Obliv:

  • Bela čokolada 160 g
  • Mleko 80 ml
  • Sladkor v prahu 2 žlici

Posip:

  • Kokosova moka 200 g

Priprava

01

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V manjši skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek, ščep soli in cimet v prahu. V ločeni, večji skledi pa z električnim mešalnikom penasto stepemo jajca in sladkor. Stepamo 5 minut. Med rednim stepanjem pri nizki hitrosti postopoma dodajamo suhe sestavine. Nato nadaljujemo z rahlim stepanjem in dodamo še stopljeno maslo in kislo smetano.  Nato s kuhinjsko lopatko v zmes vmešamo nastrgano korenje.

02

Pekač velikosti približno 20 cm x 30 cm obložimo s papirjem za peko. Zmes za korenčkov kolač enakomerno razporedimo po pekaču. Postavimo v pečico in pečemo 45 - 50 minut pri 180 stopinj. Pečeno testo prestavimo iz pekača na rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.

03

Korenčkov kolač prerežemo na polovico. Polovico kolača po vrhu premažemo z marelično marmelado. Čez marmelado položimo drugo polovico kolača. Rahlo pritisnemo ob testo, da se polovici zlepita. Zavijemo v papir za peko in pustimo na sobni temperaturi 30 - 60 minut.

04

Robove testa obrežemo in razrežemo na 15 enakih kock, velikosti približno 4 cm x 4 cm.

05

Čokolado grobo sesekljamo in damo v skledo. Prelijemo z vročim mlekom in postavimo na stran za 5 minut. Dodamo sladkor v prahu in premešamo, da dobimo gladek svetlikajoč preliv.

06

Kocke potopimo v čokoladni preliv in jih povaljamo v kokosovi moki. Odvečen kokos odtresemo in postavimo na servirni krožnik.