40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
50
PT50M min
PT50M min
Čas peke
60
min
min
Čas počitka
Sestavine
Korenčkov biskvit:
- Gladka bela moka 250 g
- Pecilni prašek 3 žličke
- Sol 1 ščepec
- Cimet v prahu 0.5 žličke
- Jajca 4
- Sladkor 180 g
- Stopljeno maslo 120 g
- Kisla smetana 80 g
- Korenje 250 g
- Marelična marmelada 3 žlice
Obliv:
- Bela čokolada 160 g
- Mleko 80 ml
- Sladkor v prahu 2 žlici
Posip:
- Kokosova moka 200 g
Priprava
01
Pečico segrejemo na 180 stopinj. V manjši skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek, ščep soli in cimet v prahu. V ločeni, večji skledi pa z električnim mešalnikom penasto stepemo jajca in sladkor. Stepamo 5 minut. Med rednim stepanjem pri nizki hitrosti postopoma dodajamo suhe sestavine. Nato nadaljujemo z rahlim stepanjem in dodamo še stopljeno maslo in kislo smetano. Nato s kuhinjsko lopatko v zmes vmešamo nastrgano korenje.
02
Pekač velikosti približno 20 cm x 30 cm obložimo s papirjem za peko. Zmes za korenčkov kolač enakomerno razporedimo po pekaču. Postavimo v pečico in pečemo 45 - 50 minut pri 180 stopinj. Pečeno testo prestavimo iz pekača na rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.
03
Korenčkov kolač prerežemo na polovico. Polovico kolača po vrhu premažemo z marelično marmelado. Čez marmelado položimo drugo polovico kolača. Rahlo pritisnemo ob testo, da se polovici zlepita. Zavijemo v papir za peko in pustimo na sobni temperaturi 30 - 60 minut.
04
Robove testa obrežemo in razrežemo na 15 enakih kock, velikosti približno 4 cm x 4 cm.
05
Čokolado grobo sesekljamo in damo v skledo. Prelijemo z vročim mlekom in postavimo na stran za 5 minut. Dodamo sladkor v prahu in premešamo, da dobimo gladek svetlikajoč preliv.
06
Kocke potopimo v čokoladni preliv in jih povaljamo v kokosovi moki. Odvečen kokos odtresemo in postavimo na servirni krožnik.