Korenčkovi čupavci - Jernej Kitchen

Korenčkovi čupavci

Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Jernej Kitchen
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
50
min
Čas peke
60
min
Čas počitka

Sestavine

Korenčkov biskvit:

  • Gladka bela moka 250 g
  • Pecilni prašek 3 žličke
  • Sol 1 ščepec
  • Cimet v prahu 0.5 žličke
  • Jajca 4
  • Sladkor 180 g
  • Stopljeno maslo 120 g
  • Kisla smetana 80 g
  • Korenje 250 g
  • Marelična marmelada 3 žlice

Obliv:

  • Bela čokolada 160 g
  • Mleko 80 ml
  • Sladkor v prahu 2 žlici

Posip:

  • Kokosova moka 200 g

Priprava

01

Pečico segrejemo na 180 stopinj. V manjši skledi premešamo gladko belo moko, pecilni prašek, ščep soli in cimet v prahu. V ločeni, večji skledi pa z električnim mešalnikom penasto stepemo jajca in sladkor. Stepamo 5 minut. Med rednim stepanjem pri nizki hitrosti postopoma dodajamo suhe sestavine. Nato nadaljujemo z rahlim stepanjem in dodamo še stopljeno maslo in kislo smetano.  Nato s kuhinjsko lopatko v zmes vmešamo nastrgano korenje.

02

Pekač velikosti približno 20 cm x 30 cm obložimo s papirjem za peko. Zmes za korenčkov kolač enakomerno razporedimo po pekaču. Postavimo v pečico in pečemo 45 - 50 minut pri 180 stopinj. Pečeno testo prestavimo iz pekača na rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.

03

Korenčkov kolač prerežemo na polovico. Polovico kolača po vrhu premažemo z marelično marmelado. Čez marmelado položimo drugo polovico kolača. Rahlo pritisnemo ob testo, da se polovici zlepita. Zavijemo v papir za peko in pustimo na sobni temperaturi 30 - 60 minut.

04

Robove testa obrežemo in razrežemo na 15 enakih kock, velikosti približno 4 cm x 4 cm.

05

Čokolado grobo sesekljamo in damo v skledo. Prelijemo z vročim mlekom in postavimo na stran za 5 minut. Dodamo sladkor v prahu in premešamo, da dobimo gladek svetlikajoč preliv.

06

Kocke potopimo v čokoladni preliv in jih povaljamo v kokosovi moki. Odvečen kokos odtresemo in postavimo na servirni krožnik.