
PT45M min
PT45M min
Sestavine
- Kvas Fala 1 kocka
- Ržena moka 200 g
- Bela moka 850 g
- Krompir 300 g
- Olje 1 dl
- Sol 3 žličke
- Sladkor 1 žlička
Priprava
Skuhan krompir zmečkamo in ohladimo. Kvas Fala in sladkor raztopimo v mlačni vodi in ga dodamo k obema vrstama presejane moke, dodamo krompir, sol in zamesimo testo. Najprej mešamo počasi. Med mešanjem postopno dodajamo olje, na koncu pa mešamo na najvišji hitrosti.
Ko je testo dobro premešano in odstopa od posode, ga damo na toplo vzhajati (posodo pokrijemo). Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na pol in oblikujemo 2 manjša hlebčka. Hlebček položimo na pomokan prt v pehar, pokrijemo in damo še enkrat vzhajati.
Vzhajani hlebček prestavimo v vročo pečico in pečemo 10 minut na 220 °C, nato temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo nadaljnjih 35 minut. Po potrebi hlebček med peko pokrijemo.