Sestavine
- Krompir 500 g
- Maslo brez laktoze SPAR free from 5 žlic
- Čebula 1
- Česen 1 strok
- Goveja juha 800 ml
- Limonina lupina 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Peteršilj 0.5 šopek
- Kozice 1 paket
- Limonin sok 1 žlica
- Creme fraîche SPAR free from 60 g
Priprava
01
Krompir olupimo in narežemo na kocke. V loncu raztopimo 2 jedilni žlici masla, popražimo čebulo in česen, dodamo kocke krompirja ter na kratko popražimo.
02
Nato zalijemo z juho in kuhamo približno 20 minut na srednjem ognju. Juho s paličnim mešalnikom fino zmiksamo, dodamo creme fraiche, ponovno dobro zmiksamo ter začinimo s soljo, poprom in limonino lupinico.
03
V ponvi raztopimo 2 jedilni žlici masla, na rahlo popražimo peteršilj, dodamo kozice, nato dobro premešamo, odstavimo in pustimo počivati 1 do 2 minuti.
04
Na koncu začinimo s sokom limone ter soljo in poprom. Kozice razporedimo v štiri jušne skodelice ter jih napolnimo z vročo krompirjevo juho.