Krompirjeva musaka z olivami in melancani - Marko Herič

Krompirjeva musaka z olivami in melancani

Marko Herič
Marko Herič
Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
80
min
20
min
Čas počitka

Sestavine

  • Krompir 1 kg
  • Bolonjska omaka 500 g
  • Jajčevec 500 g
  • Zelene olive brez koščic 100 g
  • Kapre 50 g
  • Jajca 4
  • Polnomastni sir 1 skodelica
  • Origano 1 ščepec
  • Sol 1 žlička
  • Poper 2 ščepca
  • Olivno olje 3 žlice

Priprava

01

Najprej olupimo krompir, ga dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Melancane olupimo in narežemo na male kocke, ter jih malo pokapamo z oljčnim oljem in solimo ter popramo. Olive nasekljamo in premešamo z bolonjsko omako.

02

Nato vzamemo pekač in ga malo premažemo z oljem. Naložimo plast krompirja, prelijemo z bolonjsko omako in po omaki potresemo melancane ter origano. Nato naložimo še eno plast krompirja in spet potresemo z melancani in origanom. Zaključimo s plastjo krompirja.

03

Nato pekač zavijemo v alu folijo in damo v pečico na 200 stopinj za 1 uro.

04

Medtem pripravimo legir, tako da jajca dobro razžvrkljamo in solimo ter popramo. Vmešamo nariban parmezan in prelijemo preko musake, ki ji odstranimo folijo. Pečemo na 200 stopinjah še nadaljnih 20 minut.

05

Vedno počakamo kakšnih 20 minut, preden jo serviramo, da musaka postane lepo kompaktna. Serviramo s pikantnim ketchupom.